29.12.15

Βαγγέλης και Κυριάκος «σκανάρουν» τα τρωτά σημεία τους…

Κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα η αντιπαράθεση μεταξύ Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εορτών και το ενδιαφέρον πολιτών για τις εκλογές της ΝΔ έχει υποχωρήσει αρκετά. 

Ωστόσο οι...
δύο μονομάχοι δεν δείχνουν να πτοούνται και ήδη τα επιτελεία τους έχουν «ξεσκονίσει» τα τρωτά σημεία αμφοτέρων, ώστε οι επιθέσεις εκατέρωθεν να είναι στοχευμένες.

Το στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προετοιμάζεται πυρετωδώς τόσο για τις επόμενες συνεντεύξεις του υποψήφιου προέδρου όσο και για τις ομιλίες στα αμιγώς κομματικά ακροατήρια που θα επιλεγούν τις επόμενες ημέρες και θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται να ενισχύσει την ρητορική του στα εξής σημεία που από το επιτελείο του και τον ίδιο θεωρούνται «τρωτά» του κ Μητσοτάκη:

Η μονόπλευρη σχεδόν στήριξή του από πολίτες των αστικών κέντρων και της μεσαίας τάξης και όχι από τα λαϊκότερα και επομένως πιο αδύναμα στρώματα.

Οι «φιλελεύθερες» πολλές φορές απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αδικούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και επαγγελματιών.

Η αντιπολιτευτική στρατηγική του κ Μητσοτάκη πλησιάζει την άρνηση και το «όχι σε όλα»ως η ΝΔ.

Η στήριξή του από βουλευτές που στον πρώτο γύρο στήριξαν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα που για πολλούς ήταν η «πιο δεξιά» έκφραση της ΝΔ.

Η ίδια ακριβώς προετοιμασία γίνεται και στο στρατόπεδο του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχουν ήδη χαράξει την στρατηγική τους απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη:

Ο κ Μεϊμαράκης έχει εμφανιστεί περισσότερο συναινετικός προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα , παρά περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, γεγονός που προκαλεί έναν έντονο προβληματισμό στην βάση της ΝΔ.

Το στίγμα του κ Μεϊμαράκη είναι παλαιοκομματικό αναφορικά με την νέα δομή της ΝΔ γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα όργανα και την λειτουργία τους.

Η πλευρά Μεϊμαράκη δέχτηκε μια ισχυρή βοήθεια από την στήριξη που λέγεται ότι του παρείχε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν χρησιμοποίησε καμία τέτοιου είδους διαρροή.
Ο κ Μεϊμαράκης έχει ήδη αναμετρηθεί με τον κ Τσίπρα σε εκλογές και έχει χάσει ενώ και η αναμετρήσεις του στη βουλή με τον πρωθυπουργό δεν τον έφεραν νικητή.

Τα παραπάνω «τρωτά» σημεία των υποψηφίων θα αποτελέσουν και την βασική στρατηγική των κ Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη που θα δούμε να ξεδιπλώνεται σε συνεντεύξεις και ομιλίες τις επόμενες ημέρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: