2.8.15

Malaysia Airlines: Πριν από τρεις μήνες τα πρώτα σημάδια...

Malaysia Airlines: Πριν από τρεις μήνες τα πρώτα σημάδια της πτήσης MH370 στο νησί Ρεϊνιόν
... της πτήσης MH370 στο νησί Ρεϊνιόν (ΦΩΤΟ)...
Νέα διάσταση στο θρίλερ με την πτήση ΜΗ370 της Malaysia Airlines τα ίχνη της οποίας αναζητούνται εδώ και 16 μήνες δίνει η μαρτυρία ενός άνδρα ο οποίος εργάζεται στο νησία Ρεϊνιόν ως καθαριστής παραλιών.
Όπως δηλώνει στη βρετανική "Telegraph" ο Νίκολας Φεριέ πριν από τρεις μήνες είχε εντοπίσει ένα...
κάθισμα στην ίδια παραλία με αυτή που βρέθηκε το πτερύγιο το οποίο αναζωπύρωσε τα σενάρια για την τύχη της πτήσης με τους 239 επιβαίνοντες.

Ο Φεριέ βρήκε το κάθισμα στις αρχές Μαΐου, αλλά όπως εξομολογείται «μόνο την περασμένη Τετάρτη συνειδητοποίησα από πού θα μπορούσε να προέρχεται». «Πιθανότατα να προερχόταν από αυτή την πτήση» εκτιμά μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα.Και αυτό μπορεί να μην ήταν το μοναδικό αντικείμενο από την επίμαχη πτήση καθώς όπως εξομολογείται «την ίδια περίπου περίοδο βρήκα και ορισμένες βαλίτσες γεμάτες πράγματα».


Επειδή όμως δεν μπόρεσε να φανταστεί τη σημασία των ευρημάτων αυτών, καθώς η καθημερινότητά του είναι γεμάτη από όσα «ξεβράζει» η θάλασσα στη συγκεκριμένη παραλία, ο Φεριέ έκανε με τα αντικείμενα αυτά ό,τι θα έκανε σε κάθε παρόμοια περίπτωση. «Τα έκαψα. Αυτή είναι η δουλειά μου. Μαζεύω σκουπίδια και τα καίω» λέει στην δημοσιογράφο του Telegraph δείχνοντάς την μια σωρό στάχτης.

Ο Φεριέ, μάλιστα, δεν είχε υποψιαστεί ούτε ότι το πτερύγιο που βρέθηκε μπορεί να προέρχεται από την πτήση ΜΗ370 και γι' αυτό τις πρώτες ημέρες το χρησιμοποίησε ως «κάθισμα» για να ψαρεύει.

Τη μαρτυρία του Φεριέ επιβεβαιώνει και η Ιζαμπέλ, άλλη μια γυναίκα από την περιοχή η οποία επίσης τον περασμένο Μάιο είχε εντοπίσει τόσο το πτερύγιο του αεροσκάφους όσο και βαλίτσες κατά τη διάρκεια βόλτας με τον γιο της.


Οι δύο μαρτυρίες αυτές εγείρουν το ερώτημα για το πόσα αντικείμενα μπορεί να έχουν φτάσει στο συγκεκριμένο νησί τους προηγούμενους μήνες χωρίς κανείς να τα αντιληφθεί χάνοντας έτσι την ευκαιρία να βρεθούν απαντήσεις για ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα μυστήρια στην ιστορία των αεροπορικών ατυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: