31.8.15

Γεροβασίλη: «Η αριστερή μελαγχολία τελείωσε, ξεκινάει η δεξιά μελαγχολία»...


«Ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη δεινή κατάσταση που την έφεραν πολιτικές 40 ετών», ζήτησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, σε ...
συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «το ξέρει ο ελληνικός λαός ότι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και θα εξακολουθήσει να το κάνει», για να σημειώσει ότι «δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ, διότι είμαστε διαφορετικοί ιδεολογικά, πολιτικά», προσθέτοντας ότι «δεν κουβαλάμε τα ίδια βαρίδια. Έχουμε άλλους στόχους».

Επιπλέον, είπε ότι ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα βρέθηκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αλλά και σε συνεχείς πιέσεις, εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και κλειστές τράπεζες, σημειώνοντας ότι «έγιναν όλα όσα μπορούσε να κάνει ένα σύστημα προκειμένου να εκβιάσει τη χώρα».

Προσέθεσε ότι η συμφωνία «έχει και υφεσιακά μέτρα, που δεν είναι επιθυμητά από εμάς», για να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ότι υπάρχει και χώρος και χρόνος για να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα και ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα ελαφρύνει το βάρος αυτής της συμφωνίας.

Στα θετικά της συμφωνίας επισήμανε τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, το τριετές σταθερό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για το χρέος.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «υπήρξε μια αμηχανία στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», για να τονίσει πως, όμως, όπως φάνηκε και χθες στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, «η αριστερή μελαγχολία τελείωσε, ξεκινάει η δεξιά μελαγχολία».

Επισήμανε δε ότι η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την ΕΕ δεν ήταν ποτέ στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. «Καθένας επιλέγει την πολιτική του και αυτό κρίνεται στις κάλπες από τον ελληνικό λαό», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: