31.8.15

Αλεξιάδης: Σήμερα η απόφαση για τον ΦΠΑ...


...στην ιδιωτική εκπαίδευση...
Εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί η απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν εισηγήσεις για...
να δοθεί παράταση δύο μηνών, ώστε η νέα κυβέρνηση να αποφασίσει το τι θα γίνει.
Μιλώντας στον "Βήμα FM", ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε: «Δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, όποτε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση. Υπάρχει ήδη επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών και την πρωθυπουργό για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει.»

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε: «Για το 2016 έχουμε δεσμευτεί σε δυο πράγματα: Το ένα είναι το ύψος του φόρου: 2,65 δις ευρώ. Το δεύτερο είναι να συσχετιστούν οι αντικειμενικές τιμές με τις τιμές της αγοράς. Δεν έχουμε δεσμευτεί σε τίποτα άλλο. Άρα, μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν φόρο στην περιουσία, ο οποίος μπορεί να είναι δίκαιος και αναλογικός.»

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα τον ελέγχων και τις επιθέσεις που έχουν καταγραφεί σε κλιμάκια της εφορίας, ο Τρ. Αλεξιάδης ήταν κατηγορηματικός: « Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν χωρίς έλεγχο. Αποδείξαμε ότι μπήκαμε σε δημόσιες επιχειρήσεις, σε ημικρατικές επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να μας εμποδίσει ο τσαμπουκάς οποιουδήποτε να υποστεί τον έλεγχο και όποιος το έκανε, ξεκίνησε τις καλύτερες σχέσεις με την Εφορία»

Δεν υπάρχουν σχόλια: