31.8.15

Στα δικαστήρια θα διεκδικήσει από τον Ξυδάκη τους 13 μισθούς του, ο Βούρος...

Στα δικαστήρια θα διεκδικήσει από τον Ξυδάκη τους 13 μισθούς του ο Βούρος
Καλλιτεχνικό και οικονομικό απολογισμό των 26 μηνών της θητείας του, που έληξε άδοξα, έκανε, σήμερα το μεσημέρι, στο Βασιλικό θέατρο, ο απελθών καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας Γιάννης Βούρος. 
Με παρόντα τα...
απελθόντα επίσης μέλη του Δ.Σ Μένη Λυσαρίδου (πρόεδρο) και Φίλιππο Γράψα (αντιπρόεδρο), ο κ. Βούρος, αφού αναφέρθηκε στο σύνολο του ρεπερτορίου που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια της καλλιτεχνικής του διεύθυνσης, προχώρησε στην παράθεση οικονομικών στοιχείων που αφορούσαν: τη μείωση κατά 40% της κρατικής επιχορήγησης στο ΚΘΒΕ την τελευταία επταετία, και το χρέος των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει το θέατρο σήμερα (από τα οποία τα 3 εκατομμύρια αφορούν παλαιότερα χρέη της Όπερας, μη καταβληθέντα ποσά ΦΠΑ και τα 2,7 εκατομμύρια το ΙΚΑ).
   Στη συνέντευξη που παραχώρησε, χαρακτήρισε ως απόλυτα δικαιολογημένες τις στάσεις εργασίας των ηθοποιών, αναφέρθηκε αναλυτικά στο χρονικό των αλλεπάλληλων παραιτήσεων, που είχε υποβάλει στον αναπληρωτή υπουργό το τελευταίο πεντάμηνο και την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ τους, ενώ στράφηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Ξυδάκη και της τακτικής που ακολούθησε ως υπουργός.
 Ο κ. Βούρος προανήγγειλε, τέλος, δικαστική προσφυγή εναντίον του κ. Ξυδάκη και του υπουργείου, διεκδικώντας τους 13 μισθούς που του οφείλονται από το νόμο ως αποζημίωση για τη βίαιη λήξη της θητείας του.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: