31.8.15

Λαφαζάνης: Απαράδεκτη η στροφή του Τσίπρα...


...υπάρχει άλλη λύση...
«Άλλη λύση υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα» τόνισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Αν περιμένουμε...
από τρίτους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για εμάς είναι πολύ μεγάλο λάθος. Θα βρούμε συμμάχους και χρηματοδοτήσεις εάν κάνουμε το βήμα. Εμείς πρώτα απ’ όλα πρέπει να το κάνουμε και να βγούμε μπροστά. Αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει για μας» υπογράμμισε σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90,1».

"Ο Τσίπρας πέρασε στην αντίπερα όχθη"

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε σε αυτό το σχήμα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΛΑΕ, ξεκινώντας την κριτική του προς τον πρώην πρωθυπουργό.

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε "απαράδεκτη" τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να συμπράξει σε αυτήν. «Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε σε αυτό το σχήμα», είπε.

"Στόχος η τρίτη θέση "

Ο κ.Λαφαζάνης έθεσε ως ρεαλιστικό στόχο για το κόμμα του να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. «Στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή. Είναι ρεαλιστικός στόχος». Συμπληρώνοντας εκτίμησε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά και το μετεκλογικό τοπίο θα γεμάτο ανατροπές.

"Δεν έχουμε μαγικά ραβδιά"

Όσον αφορά το πρόγραμμα του κόμματος του, απέρριψε τις εύκολες λύσεις, αλλά και την τρομοκρατία της απουσίας οποποιασδήποτε εναλλακτικής. «Μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις ότι δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ».

Ολοκληρώνοντας, άσκησε κριτική στην Ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας την ως ένα πείραμα που οδηγεί σε αδιέξοδο

«Γιατί πρέπει ντε και καλά να μείνουμε και να ακολουθήσουμε το πείραμα της Ευρώπης στο αδιέξοδο που δημιουργείται; Εμείς θέλουμε να διευρύνουμε τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, κι όχι να τις περιορίσουμε. Θέλουμε να καταστήσουμε την χώρα μας πιο ισχυρή. Δεν είναι σωτηρία το ευρώ. Δεν είπαμε όμως ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος. Επαναλαμβάνω, ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γιατί κανείς δεν έχει μαγικά ραβδιά»

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: