31.8.15

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Μητρόπουλου...

Στην τελική ευθεία για τη Βουλή βρίσκεται η δικογραφία για την υπόθεση άρσης της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου καθώς ο φάκελος έχει αποσταλεί από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Η ...
είδηση, ωστόσο, είναι πως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης, που μελέτησε τα στοιχεία, ζητεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μητρόπουλου μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής και όχι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, όπως ήταν το αίτημα του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.
Ο κ. Δραγάτσης είχε ζητήσει από τη Βουλή να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλου και για τα δύο αδικήματα. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτης, όμως, προφανώς έχει διαφορετική άποψη αφού ζητεί τελικά την άρση της ασυλίας του μόνο για το ένα αδίκημα.
Υπενθυμίζεται ότι το εισαγγελικό αίτημα αφορά στην απόκρυψη περίπου 400.000 δολαρίων που αποτελούν μέρος του 1 εκατομμυρίου από αμοιβή που φέρεται να έλαβε ο κ. Μητρόπουλος για το χειρισμό δικηγορικής υπόθεση πριν από 16 χρόνια. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν δυο άλλοι δικηγόροι κατήγγειλαν τον κ. Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε για το χειρισμό της υπόθεσης και από τον έλεγχο , φέρεται να διαπιστώθηκε ότι μέρος του ποσού αυτού δεν είχε δηλωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητρόπουλος έχει αλλεπάλληλες φορές αμφισβητήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών με στοιχεία που κατέθεσε στο ΣΔΟΕ και μάλιστα υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων. Σύμφωνα μάλιστα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, έχει επικυρωθεί πρόστιμο στον κ. Μητρόπουλο το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις πλησιάζει τις 900.000 ευρώ. Ο κ. Μητρόπουλος πάντως, δεδομένου ότι έχει προσφύγει στα δικαστήρια , δεν έκανε αίτηση υπαγωγής στον νόμο Βαλαβάνη, κάτι το οποίο θα σταματούσε την ποινική διαδικασία ενώ θα κατέβαλλε ως φόρο και λιγότερα χρήματα...
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: