31.8.15

Καμμένος: θα το αποδείξει η ιστορία αν οι δανειστές μας είχαν και συνεργούς όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη...

Σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη «η χώρα θα ήταν μια πτωχευμένη χώρα (...) γιατί μας πούλησαν και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι θα μας βοηθήσουν», δήλωσε σε...
ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας αιχμές για τον Γιάννη Βαρουφάκη: «εκείνο το οποίο εμείς βλέπαμε ως μια πιθανή διέξοδο, ήταν αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές και δεν ξέρω - θα το αποδείξει η ιστορία αυτό - εάν μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν και συνεργούς όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη».

Σε διευκρινιστική ερώτηση, ο αρχηγός τον ΑΝΕΛ παραδέχτηκε πως και εκείνος είχε στηρίξει τον κ. Βαρουφάκη ως υπουργό Οικονομικών «από την πρώτη στιγμή, αλλά, τελικά, είχε την ίδια άποψη με αυτή που είχε ο Σόιμπλε».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είπε: «Μιλώντας απόλυτα ειλικρινά θέλω να πω σε σας και στον ελληνικό λαό, αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι. Σας το λέω ξεκάθαρα».

Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αυτό ακριβώς συζητούσαμε. Από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο ρωτούσα 'υπάρχει σχεδιασμός για δεύτερο πλάνο'; (...) Αυτό που έλεγα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επειδή μου έλεγε ότι "οι Ρώσοι θα μας βοηθήσουν».

«Είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ της απόλυτης καταστροφής, της διάλυσης της χώρας, της νίκης της λογικής του Σόιμπλε ή του εθνικού δρόμου. Προτιμήσαμε να ρισκάρουμε τα κόμματά μας, τη φήμη μας, τη δημοφιλία μας, την ίδια την κυβέρνηση, αλλά να μην σκοτώσουμε την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ Καμμένος, υπογραμμίζοντας πως παραμένει «βαθιά αντιμνημονιακός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: