31.8.15

Διπλή επίθεση σε Τσίπρα και Λαφαζάνη...Μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε την Κυριακή στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Είπε 
χαρακτηριστικά ότι «όσοι νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες είδαν...

και μπορούν να καταλάβουν ότι ο δρόμος της ανατροπής δεν ανοίγει όποτε αλλάζουν οι ένοικοι και οι καναπέδες στο Μαξίμου».

Σημείωσε δε ότι «ούτε αλλάζει επειδή ο κ. Τσίπρας ως νεο-ορκισμένος πρωθυπουργός τον Γενάρη, πήγε και κατέθεσε γαρίφαλα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ενέργεια που όλοι οι θεομπαίχτες καιροσκόποι την εκθείαζαν ως συμβολισμό ανυπέρβλητο για τη δύναμη και τη θέληση της ψυχής», προσθέτοντας «ας αφήσουν λοιπόν τις λαφαζανιές», χρησιμοποιώντας την έκφραση «λαφαζάνης» που στην κυπριακή διάλεκτο σημαίνει «ψεύτης».


Τόνισε δε ότι «ο δρόμος της ανατροπής μπορεί να ανοίξει όταν με τη συμμετοχή στον αγώνα, στο κίνημα, όταν με την ψήφο αμφισβητηθεί το ίδιο το σύστημα και η εξουσία του». «Και η μόνη ψήφος που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας. Κάλεσε τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία μέσω της «ενδυνάμωσης του αγώνα ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τον φασισμό-ναζισμό», να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που επέλεξαν να ρίξουν στις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά τα «φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, οι απόγονοι των ναζί και δωσίλογων, που πριν 71 χρόνια επέλεξαν να χτυπήσουν την ανταρτομάνα Κοκκινιά».


Το χειρότερο Μνημόνιο

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ενιαίος ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το χειρότερο Μνημόνιο στο οποίο ενσωματώνονται τα δύο προηγούμενα, προσθέτοντας ότι και «ο ΣΥΡΙΖΑ Νο1 του Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2 του Λαφαζάνη και λοιπών είναι συνυπεύθυνοι» και για την καλλιέργεια αυταπατών στον λαό και για τη συνολική πολιτική που άσκησαν ως κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» έστρεψε τα βέλη του κατά της Λαϊκής Ενότητας, χαρακτηρίζοντας τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «καιροσκόπο πολιτικό» που προσπαθεί να παγιδεύσει τους αριστερούς ψηφοφόρους «σερβίροντας μια ξινισμένη, ξαναζεσταμένη σούπα», αφού πρώτα είχε συναινέσει στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει χαρακτηριστικά. Επιτέθηκε και στη Χρυσή Αυγή σημειώνοντας ότι δεν διστάζει με φασιστική λαϊκίστικη δημαγωγία να κλέψει ακόμα και αντικαπιταλιστικά συνθήματα «για να υπηρετήσει ως μπράβος του Κεφαλαίου την εξουσία τους, κάνοντας όλη τη βρώμικη δουλειά», και υπογράμμισε ότι «η Κοκκινιά του Μπλόκου, η ανταρτομάνα Κοκκινιά, η Κοκκινιά της προσφυγιάς δεν μπορεί να επιτρέψει στα φασισταριά να εμφανίζονται ως κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη, να αθωώνονται για τη δολοφονική ναζιστική δράση τους»....

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: