5.8.15

Σύγκρουση Κουμουτσάκου - Κοτζιά...

Όλα ξεκίνησαν από την παρουσία του νυν αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπίων και πρώην υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε μια...
απίστευτα κιτς εκδήλωση στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της οποίας φωτογραφήθηκε μπροστά από σημαία που περιλάμβανε ολόκληρη τη Μακεδονία και... σχεδόν τη μισή Ελλάδα!

Η -νέα- πρόκληση του κ. Μιλόσοσκι δεν πέρασε απαρατήρητη από τη ΝΔ. Δύο βουλευτές, πρώτα ο κ. Τασούλας και στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος, στηλίτευσαν τη συστηματική προκλητικότητα του Σκοπιανού πολιτικού και κάλεσαν την κυβέρνηση να προωεί στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες καταδίκης και καταγγελίας του γεγονότος.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση -τουλάχιστον για τα δικά του... ειωθότα- το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε, με καθυστέρηση μίας ημέρας, μέσω... Twitter στον προκλητικό κ. Μιλόσοσκι. «Hμερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Xρήση & άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες» ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επιστράτευσε μεν το χιούμορ και την απαξίωση για τον Μιλόσοσκι, ωστόσο άφησε υπονοούμενα και κατά των κ.κ. Κώστα Τασούλα και Γιώργου Κουμουτσάκου, που επισήμαναν και ανέδειξαν τις διαστάσεις του νέου περιστατικού.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Κουμουτσάκος -υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ- δεν άφησε ασχολίαστη την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ και τις αιχμές κατά των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και την απουσία επίσημου διαβήματος από την Αθήνα, όπως είθισται να συμβαίνει, διά της διπλωματικής οδού.

Προέβη, λοιπόν, στην ακόλουθη δήλωση: «Πρωτόγνωρη επιπολαιότητα από το Υπουργείο των Εξωτερικών. Όταν παραβιάζεται ωμά η Ενδιάμεση Συμφωνία με χρήση χαρτών της «Μεγάλης Μακεδονίας» και του συμβόλου της Βεργίνας, παρουσία μάλιστα του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπιών κ. Α. Μιλόσοσκι, το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας και σχετική ενημέρωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νιμιτς, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Και αυτό, γιατί τέτοια γεγονότα και προκλητικές πρακτικές πρέπει να υπάρχουν επισήμως καταγεγραμμένες, ώστε να εμπλουτίζεται ο ελληνικός φάκελος της διαπραγμάτευσης για την ονομασία της γείτονος. Δεν μπορεί η απάντηση να δίδεται με ατυχούς έμπνευσης ευφυολογήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter). Και όμως, αυτό ακριβώς έπραξε το Υπουργείο των Εξωτερικών σε συνέχεια ιταμών προκλήσεων προς την χώρα μας και μόνο αφού προηγήθηκαν σχετικές αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: