16.8.15

Νέο κρεσέντο κατά των μεταναστών από τον Τραμπ...


Ο διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να βάλλει κατά των μεταναστών, λέγοντας πως αν αναδειχθεί πρόεδρος θα...
απελάσει όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής.
Σε συνέντευξη του, που θα μεταδοθεί εντός της Κυριακής από το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ο Τραμπ δήλωσε πως σε περίπτωση εκλογής του στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, θα ακύρωνε τα διατάγματα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το μεταναστευτικό και θα απέλαυνε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονή.

«Πρέπει  να φύγουν, ή έχουμε χώρα ή δεν έχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ και πρόσθεσε πως «οι οικογένειες θα μείνουν μαζί, αλλά πρέπει να φύγουν από τη χώρα». Θυμίζουμε ότι στις ΗΠΑ ζουν περίπου 11 εκατομμύρια μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ξεκαθάρισε ότι θα ακυρώσει όλες τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου του κ. Ομπάμα για το μεταναστευτικό, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης που προστατεύει από την απέλαση τα παιδιά ανθρώπων που είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ παράνομα αλλά έχουν γεννηθεί στη χώρα.

Η τοποθέτηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τις προκλητικές του δηλώσεις, στις οποίες είχε χαρακτηρίσει εγκληματίες και βιαστές  τους μετανάστες χωρίς άδεια παραμονής από το Μεξικό. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο Τραμπ επικρατέστερος μεταξύ των διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: