27.8.15

Η… μάνα Βαλαβάνη στέλνει τη Νάντια στο κόμμα της Ζωής...



Μία απρόσμενη σύμμαχο στο εγχείρημά της να συγκροτήσει αυτόνομο πολιτικό φορέα, μέσω του οποίου θα συνεργαστεί με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, φαίνεται να βρίσκει η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Την Νάντια Βαλαβάνη. Πιθανόν για...
να αποδειχθεί ότι στη ζωή (την κανονική τώρα, όχι την Κωνσταντοπούλου) όλα πληρώνονται! 



Η ιστορία έχει ενδιαφέρον, ειδικά εάν επιβεβαιωθεί, όπως κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες.

Είναι γεγονός ότι η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών είναι ιδεολογικά και πολιτικά πολύ κοντά στη Λαϊκή Ενότητα. Και επίσης παραδοσιακά διατηρούσε – από τη δεκαετία του 1980 – καλές σχέσεις με τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προέρχονται, όπως και εκείνη από το ΚΚΕ.

Έτσι λοιπόν και με δεδομένη την καταψήφιση όλων των νομοσχεδίων της συμφωνίας και του τρίτου μνημονίου, οι περισσότεροι ανέμεναν να ενταχθεί από την αρχή στην Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη. Φευ! Η κυρία Βαλαβάνη παρέμενε σε διακριτή και… διακριτική απόσταση από το εγχείρημα των συντρόφων της. Τα τελευταία δε εικοσιτετράωρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεργαστεί κατ’ αρχήν με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, εφόσον η πρόεδρος της Βουλής ιδρύσει πολιτική κίνηση και μαζί θα πάνε, ως συμμαχική δύναμη, στο «μέτωπο» που συγκροτεί η Λαϊκή Ενότητα.

Παρότι δεν απαντάται στενή πολιτική σχέση της κυρίας Βαλαβάνη με την Κωνσταντοπούλου στο πρόσφατο ή παλαιότερο παρελθόν, οι δύο γυναίκες ήλθαν κοντά με την γνωστή υπόθεση, που είχε ως πρωταγωνίστρια της μητέρα της πρώτης και την ανάληψη των 200.000 ευρώ από την τράπεζα μόλις δύο ημέρες πριν επιβληθούν τα capital controls!!!

Τότε λοιπόν, απέναντι στη σφοδρή κριτική που δέχθηκε η κυρία Βαλαβάνη – η οποία ήταν και στο οικονομικό επιτελείο – λίγοι βρέθηκαν να την υπερασπίσουν. Πιθανόν δε την πιο ένθερμη στήριξη να τη δέχθηκε από την κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ αντίθετα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης τήρησαν στάση παγερής αδιαφορίας αρχικά, ενώ και η αριστερή πτέρυγα δεν φάνηκε να ξεσηκώνεται προς υπεράσπισή της.

Μάλιστα η κυρία Βαλαβάνη δεν είχε κρύψει τη δυσφορία της για την στάση αυτή των τότε συντρόφων της. Μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίζει με παράπονο: «Γιατί αφέθηκε αυτή η εκστρατεία στοχοποίησής μου να ξεδιπλωθεί τόσο ανενόχλητα; 

Γιατί αφέθηκα χωρίς δημόσιες παρεμβάσεις με εξαίρεση τις παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Θανάση Καρτερού, που τους ευχαριστώ; Με αφήσατε συντρόφισσες, σύντροφοι να τα βγάλω πέρα μόνη μου. Ζητώ σήμερα τη δημόσια συμπαράσταση όλων σας». 

Η κεντρική επιτροπή εξέδωσε στη συνέχεια ψήφισμα συμπαράστασης, αλλά η κυρία Βαλαβάνη είχε αντιληφθεί ότι από τα κεντρικά πολιτικά στελέχη μόνο η πρόεδρος της Βουλής ήταν κοντά της.

Έτσι, τώρα δείχνει μία ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου και είναι πιθανόν εκείνη η περιπέτεια της μητέρας της, να την κάνει αρωγό στα πολιτικά σχέδια της προέδρου της Βουλής.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: