12.8.15

Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό...

Έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως...
έγραψε ο κύριος Αβραμόπουλος, η έκτακτη σύσκεψη θα γίνει με Έλληνες υπουργούς, ενώ επίσημη ενημέρωση για το θέμα θα γίνει από τον ίδιο στην αίθουσα Τύπου της Κομισιόν στις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Εξάλλου, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νατάσα Μπερτό, η Κομισιόν έχει υπό στενή παρακολούθηση την κατάσταση στην Κω και γενικότερα στην Ελλάδα όσον αφορά το μεταναστευτικό. «Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα και απαιτεί συλλογική αντιμετώπιση», δήλωσε η ίδια, ενώ πρόσθεσε πως αναμένεται άμεσα η εκταμίευσης της πρώτης δόσης ύψους 30 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 474 εκατομμύρια που εγκρίθηκαν για την Ελλάδα για το μεταναστευτικό.

«Αν η Ελλάδα ζητήσει έκτακτη βοήθεια υλική ή οικονομική είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε» συμπλήρωσε η κυρία Μπερτό.

Ερωτηθείσα για το πώς αντιμετωπίζει η Κομισιόν τις εικόνες με τους μετανάστες στο γήπεδο της Κω η εκπρόσωπος της Κομισιόν σχολίασε ότι «απο τη μια υπάρχει η αλληλεγγυη προς τα κράτη μέλη υποδοχής και από την αλλη πρέπει να υπάρχει σεβασμός στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παροχή ασύλου από την πλευρά των κρατών μελών αυτών»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: