11.8.15

Επιφυλακτικό το Βερολίνο απέναντι στη συμφωνία...


Ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Γενς Σπαν, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της χώρας ως προς τη συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές, αν και...
παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
Μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Σπαν κινήθηκε στη γραμμή που έχει υιοθετήσει εδώ και μέρες το Βερολίνο, η οποία αναφέρει ότι αυτό που προέχει είναι η πληρότητα της συμφωνίας και όχι το πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί αυτή.

«Η συμφωνία θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια, όχι για τρεις ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, συμβαδίζοντας με χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου της Μέρκελ, Στ. Ζάιμπερτ, ο οποίος τόνισε πως «η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας».


Ωστόσο, ο Σπαν έδειξε ευχαριστημένος από τη στάση που τηρεί η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό, δηλώνοντας ότι «φαίνεται πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία από ό,τι τους προηγούμενους μήνες, όταν υπήρχαν πολλά μπρος-πίσω και δεν ήξερε κανείς πού ήθελε να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση». Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει το γερμανικό ΥΠΟΚ, τόνισε πως «θα εξετάσουμε με ηρεμία το συνολικό αποτέλεσμα».


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: