28.8.15

Ο Χουλιαράκης είναι... υπαρκτό πρόσωπο!..

Μπορεί, ως επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων (ΣΟΕ), να πρωτοστάτησε στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, που οδήγησαν στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, ωστόσο ο Γιώργος Χουλιαράκης είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να μείνει μάλλον...
μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Θέλοντας να καταδείξει αυτό ακριβώς το γεγονός -πώς ο κ. Χουλιαράκης είχε μείνει στην... αφάνεια όλο αυτό το διάστημα- ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δίστασε να... αστειευτεί κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών.

Παραδίδοντας το υπουργείο στον... άγνωστο κ. Χουλιαράκη, ο κ. Τσακαλώτος είπε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, με τα χαρακτηριστικά... δικά του ελληνικά και καθώς ο νέος, υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών αργούσε να εμφανιστεί στην αίθουσα της κοινής συνέντευξης Τύπου: «Περιμένετε, θα έρθει τώρα, θα δείτε πως είναι υπαρκτό πρόσωπο».Πράγματι, όταν ο νέος ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε και κατά την έναρξη της τελετής παράδοσης-παραλαβής, ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Βλέπετε ότι ο κ. Χουλιαράκης είναι υπαρκτό πρόσωπο. Δεν τον βλέπετε συχνά, και το λέω επειδή μου κάνατε και διάφορες ερωτήσεις αν... υπάρχει. Η πραγματικότητα είναι πιο παράξενη και από τα μυθιστορήματα».

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τα έσοδα, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος παραμένει και ως υπηρεσιακός, και ο απελθών αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Μάρδας.

Κανείς από τους απερχόμενους δεν φορούσε γραβάτα (μόνο ο κ. Χουλιαράκης), ενώ ο κ. Τσακαλώτος εμφανίστηκε με το γνωστό μουσταρδί παντελόνι, που τον έχουμε συνηθίσει όλα τα χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: