30.8.15

Λαφαζάνης: Γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή η ευρωζώνη...

Πρόγραμμα εξόντωσης του λαού το μνημόνιο...
«Αντίπαλος της Αριστεράς είναι οι μνημονιακές δυνάμεις»,  σημείωσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και εξαπέλυσε επίθεση κατά της... απερχόμενης κυβέρνησης.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στις διαφωνίες που είχε με τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης. «Τη διαφωνία μας και την κριτική μας την εκφράζαμε παντού» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Και εγώ προσωπικά τα έλεγα στον κ. Τσίπρα. Του έλεγα ότι δεν πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις, ότι θα πρέπει να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τους δανειστές. Ασκούσαμε κριτική στα κυβερνητικά και κομματικά όργανα. Η κυβέρνηση ήταν προσκολλημένη σε μία πορεία με έναν δρόμο: Το ευρώ.

«Υπήρχε μία ισχυρή μειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που διατύπωνε μία εναλλακτική» συνέχισε αναφερόμενος στις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας. Αλλά όπως είπε, «είχαμε έναν περιορισμό, ένα δόγμα. Η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στην ευρωζώνη. Και αυτός ο περιορισμός σημαίνει μνημόνιο, απεριόριστη  - αέναη- λιτότητα. Η ευρωζώνη είναι μία γερμανική, οικονομική και κοινωνική φυλακή».

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, «το εναλλακτικό μας σχέδιο το είχαμε προτείνει τόσο στον κ. Τσίπρα, όσο και στα όργανα του κόμματος» και συνέχισε:

Βεβαίως το είχα πει στον κ. Τσίπρα να βγούμε από το ευρώ. Όταν μιλάμε για σχέδιο, μιλάμε για πολιτική επιλογή, η οποία διαμορφώνει το τεχνικό μέρος. (…) Η χώρα χρειάζεται διαφορετική πορεία. Να φύγουμε από τα μνημόνια, τη λιτότητα, τη φορολογική λεηλασία. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να μπει η Ελλάδα σιγά – σιγά σε μία τροχιά ανάπτυξης.

Εξαπέλυσε πυρά κατά της ευρωζώνης, χαρακτηρίζοντάς την «ασφυκτικό πλαίσιο που πνίγει την οικονομία».

«Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανάπτυξης πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Και το εθνικό νόμισμα είναι εργαλείο για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας. Το εθνικό νόμισμα για εμάς δεν είναι φετίχ» συνέχισε.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: