13.8.15

Γ.Βαρουφάκης: Δυστυχώς παραμένει μη βιώσιμη η συμφωνία (BINTEO)...

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι «δυστυχώς παραμένει μη βιώσιμη η συμφωνία» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θεωρώ ότι η...
βελτίωση της συμφωνίας της 12 η Ιουλίου ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσε να γίνει» λέγοντας πως οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης «κάνανε ότι μπορούσαν στο πλαίσιο μια ιδιαίτερα ταπεινωτικής συμφωνίας. Δυστυχώς παραμένει μη βιώσιμη».

«Ο ΣΔΟΕ παραδίδεται σε ένα από τα φέουδα της τρόικας»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για τεράστιες δυσκολίες επί των ημερών του στη συνεργασία του ΣΔΟΕ με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σε ό,τι αφορά την ταυτοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων φοροφυγάδων.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είπε αρχικά : «Ένα μέγιστης σημασίας έργο στο ΥΠΟΙΚ ήταν η προσπάθεια του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την αλγοριθμική αντιπαράθεση των τραπεζικών κινήσεων που ξεκινήσαμε από τον Φεβρουάριο – Μάρτιο με τις φορολογικές δηλώσεις. Είναι μια ευκαιρία που έχει το ελληνικό δημόσιο στα 50 χρόνια επειδή οι φοροφυγάδες νόμιζαν ότι έχουν τραπεζικό απόρρητο τόσα χρόνια και τώρα αποδεικνύεται ότι δεν έχουν».



Και πρόσθεσε ότι διαβάζει στο νέο μνημόνιο ότι υπάρχει η δέσμευση της ελληνικής πλευράς για «άμεση νομοθέτηση της μεταφοράς έως το τέλος του Οκτωβρίου του ’15 όλων των δυνατοτήτων και όλου του προσωπικού του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καθώς και όλους τους ελέγχους του ΣΔΟΕ από την ψήφιση του νόμου 4321/2015».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε την παραπάνω δέσμευση ως «πάρα πολύ ύποπτη» γιατί «ουσιαστικά ο ΣΔΟΕ παραδίδεται σε ένα από τα φέουδα της τρόικας στο ελληνικό κράτος και στο υπουργείο Οικονομικών»....


Δεν υπάρχουν σχόλια: