25.5.15

Παπαδημούλης: Δεν θα δεχτούμε ταπεινωτική συμφωνία...

Παπαδημούλης: Δεν θα δεχτούμε ταπεινωτική συμφωνία
«Όχι» σε μια συμφωνία ταπεινωτική που θα βρούμε ως αδιέξοδο μπροστά μας σε λίγους μήνες, τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως...
σημείωσε σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο», επιδιώκουμε μια δύσκολη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη και ρεαλιστική.

«Αφενός έχουμε την θηλιά στο λαιμό για να επιτευχθεί μια συμφωνία βιώσιμη και όχι μια συμφωνία ταπεινωτική», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «αφετέρου ο χρόνος ενισχύει τις δυνάμεις (με αφορμή την ενίσχυση των PODEMOS στις δημοτικές εκλογές της Ισπανίας) που αγωνίζονται ενάντια στην λιτότητα και ενάντια στις δυνάμεις που πρόσκεινται στην συντηρητική αντίληψη - πολιτική Σόιμπλε».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι ακόμη και οι δανειστές έχουν καταλάβει ότι «ο μόνος τρόπος για να υπάρξει συμφωνία είναι συμφωνία με κυβέρνηση Τσίπρα και η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να υπογράψει ταπεινωτική συμφωνία».

Παρόλες τις διαφορετικές οπτικές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, κυριαρχεί η κοινή λογική και οι ακόμη ισχυρότεροι δεσμοί σύγκλισης, σημείωσε ακόμη.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας από το ελληνικό κοινοβούλιο, «προφανώς πρέπει να περάσει η συμφωνία από το κοινοβούλιο και μεταφρασμένο από την κυβέρνηση σε μέτρα προς υλοποίηση και εφαρμογή».

«Ο χρόνος που υπάρχει για την επίτευξη συμφωνίας είναι λίγος», αναγνώρισε ο κ. Παπαδημούλης, παράλληλα παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. «Πρώτον είμαστε αισιόδοξοι από την στήριξη του κόσμου, δεύτερον για το μέχρι τώρα νομοθετικό μας έργο, τρίτο γιατί και η άλλη μεριά συνειδητοποιεί ότι δεν περνάει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, αλλά τέλος και στο συντηρητικό στρατόπεδο οι φωνές που θέλουν να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ρήξη με την Ε.Ε. είναι η μειοψηφία», παρατήρησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: