31.5.15

Κόντρα στον Παππά, Μητρόπουλος και Λεουτσάκος...

Αλέξης Μητρόπουλος
... δηλώνουν αντίθετοι στα περί "κομματικής πειθαρχίας"...
Τη σαφή του διαφωνία στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας που έθεσε για την ψήφιση της συμφωνίας ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Αν η συμφωνία περιέχει το...
παλιό μνημόνιο δεν μπορεί να μπει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Ζητήματα τιμωρίας και κομματικής πειθαρχίας δεν έχουν να κάνουν με τις αξίες της Αριστεράς» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα ίσως είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού για να στείλει ένα πατριωτικό μήνυμα στους δανειστές».

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Σκάι, άφησε αιχμές και για την κριτική που ασκείται για το διορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. «Στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μπήκαν οι ίδιες αριστερές παράμετροι; Η Παναρίτη μας μάρανε;» διερωτήθηκε ο κ. Μητρόπουλος, που πρόσθεσε: «Καλύτερα να είναι δίπλα στην Λαγκάρντ η Παναρίτη, παρά ο Λεουτσάκος ή ο Φίλης».

Λεουτσάκος: Άστοχη επιλογή η Παναρίτη - Έχει ευθύνη ο Βαρουφάκης

Από την πλευρά του, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος δεν θεωρεί πως χρειάζεται κομματική πειθαρχία, «διότι η συμφωνία πρέπει να είναι στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Με τη σειρά του, σε πρωινή εκπομπή του Σκάι, άσκησε κριτική, μετά τους κ.κ. Παπαδημούλη, Σακοράφα, Βούτση, στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ. «Δεν τη γνωρίζω, ξέρω τις θέσεις της, είναι άστοχη επιλογή και θα έπρεπε είτε ο κ. Βαρουφάκης, είτε η κυβέρνηση να αποφύγει να εμπιστευτεί τη θέση αυτή στην κ. Παναρίτη» είπε και πρόσθεσε: «Ελπίζω να επανεξετάσει η κυβέρνηση. Εχει ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης. Οι επιλογές πρέπει να έχουν συνέχεια με αυτό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, που εκπροσωπεί το λαό που μάτωσε. Δεν είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο. Εχει την ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης».

Ο κ. Λεουτσάκος, τέλος, χαρακτήρισε επικίνδυνες τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ για τη συμφωνία τόνισε ότι «δεν θα τη φέρει ο πρωθυπουργός. Δεν θα έρθει τέτοια συμφωνία».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: