31.5.15

Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας...

Ποιος Έλληνας επιχειρηματίας βρίσκεται στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας - Media
Η Ρωσία εξέδωσε μια λίστα με 89 προσωπικότητες της Ευρώπης που θεωρεί ανεπιθύμητους και στους οποίους απαγορεύει την είσοδο εντός των συνόρων της. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας Έλληνας.

Ο ...
Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδιδε την Παρασκευή μια λίστα, τη «μαύρη λίστα όπως την αποκαλούσε», με προσωπικότητες της Ευρώπης που θεωρούνται ανεπιθύμητοι από τη Μόσχα και ως εκ τούτου δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα. Για κάποιες ώρες πολλοί αναρωτιόνταν αν πράγματι η ρωσική ομοσπονδία έχει αποστείλει στις πρεσβείες των Ευρωπαϊκών κρατών μελών της ΕΕ μια τέτοια λίστα, κάτι που επιβεβαίωσε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Ρώσος πρόξενος για την ΕΕ Βλαντιμίρ Τσιχώφ. Σύντομα η λίστα διέρρευσε στα ξένα ΜΜΕ και κάπως έτσι τη δημοσίευσε και η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής Liberation.

Ανάμεσα στα πρόσωπα διακρίνουμε τον ηγέτη των Οικολόγων Ντανιέλ Κον Μπεντιτ, τον ηγέτη των Φιλελευθέρων στην Ευρώπη Γκι Φερχόφσταφ και άλλες προσωπικότητες από το σύνολο σχεδόν των ευρωπαϊκών χωρών.

Στη λίστα αυτή όμως υπάρχει και ένας Έλληνας, ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Μαργέλλος, στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου. Ο κ. Μαργέλλος δραστηριοποιείται στην Ελβετία, όπου και έχει συστήσει ένα επενδυτικό fund, την IJ Partners, που διαχειρίζεται ιδιωτικά κεφάλαια. Στην εταιρία συμμετέχει σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Χοσέ Μαρία Φιγκουέρες, επίσης στενός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου (συμμετέχει στην συμβουλευτική επιτροπή του ινστιτούτου i4censeμε θέμα την πράσινη ανάπτυξη που ίδρυσε ο Αντρίκος Παπανδρέου).

Ο κ. Μαργέλλος είχε κατηγορηθεί από τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS, αλλά το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ σχετικά με την αγοραπωλησία για τα CDS, ως ψευδείς και συκοφαντικούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μιλώντας στην «Καθημερινή», ο γνωστός επιχειρηματίας δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα γιατί συμπεριλήφθηκε στη συγκεκριμένη λίστα.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: