30.5.15

Μπλάτερ για Πλατινί: Συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ...

 Μπλάτερ για Πλατινί: Συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ
Ο Τζόζεφ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA, ο οποίος επανεξελέγη για πέμπτη θητεία στην ηγεσία της διεθνούς ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, κατήγγειλε το «μίσος που...

προέρχεται όχι μόνο από ένα πρόσωπο στην UEFA, αλλά από έναν οργανισμό, την UEFA, η οποία δεν έχει καταλάβει ότι έγινα πρόεδρος το 1988», τόνισε μιλώντας στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Όταν ρωτήθηκε για τον Μισέλ Πλατινί, πρόεδρο της UEFA, ο οποίος είχε ζητήσει την παραίτησή του, ο Μπλάτερ απάντησε: «συγχωρώ όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνώ». Ο πρόεδρος της FIFA δήλωσε εξάλλου «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά την αμερικανική δικαστική έρευνα η οποία οδήγησε στη σύλληψη επτά αξιωματούχων της FIFA στη Ζυρίχη την Τετάρτη, ο 79χρονος Ελβετός εξέφρασε τη λύπη του: «Υπάρχουν σημάδια που δεν μπορεί να είναι λανθασμένα: οι Αμερικανοί ήταν υποψήφιοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έχασαν (...) Εάν οι Αμερικανοί έχουν να κάνουν με οικονομικά αδικήματα ή του κοινού ποινικού δικαίου που αφορούν βορειοαμερικανούς ή νοτιοαμερικανούς πολίτες, τους συλλαμβάνουν εκεί, όχι στη Ζυρίχη ενώ διεξάγεται ένα συνέδριο».

Και τόνισε: «Μην ξεχνάτε ότι οι ΗΠΑ είναι ο υπ 'αριθμόν ένα χορηγός του χασεμιτικού βασιλείου, συνεπώς του (ηττημένου) αντιπάλου μου (πρίγκιπα 'Αλι), η υπόθεση βρωμάει».

Όσον αφορά τις μελλοντικές σχέσεις με την UEFA, Μπλάτερ δήλωσε: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την UEFA και η UEFA δεν μπορεί να ζήσει χωρίς εμάς».

Συγχαρητήρια από Πούτιν

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ για την επανεκλογή του, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εμπειρία, ο επαγγελματισμός και το υψηλό κύρος θα βοηθήσουν τον Τζόζεφ Μπλάτερ στο μέλλον να ενθαρρύνει την εξάπλωση γεωγραφικά και τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να συνεργαστεί με τη διεθνή ποδοσφαιρική ομοσπονδία γενικά και ειδικότερα για την προετοιμασία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία, τονίζει το Κρεμλίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: