31.5.15

Συλλυπητήρια Σκουρλέτη ...

Συλλυπητήρια Σκουρλέτη στην οικογένεια του θύματος στα ΕΛΠΕ
...στην οικογένεια του θύματος στα ΕΛΠΕ...
Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κώστα Μαγγούρα, του τέταρτου νεκρού από το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε...
ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει την επιδίωξή του «οι αιτίες του δυστυχήματος να εντοπιστούν με ακρίβεια και οι τυχόν ευθύνες να αποδοθούν χωρίς αμφιταλαντεύσεις». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτό «είναι αυτονόητη υποχρέωση, αλλά και καθήκον προς τους νεκρούς».

Για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σε πλήρη συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Συγκεκριμένα, ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Α. Καψάλης, έχει πραγματοποιήσει τα εξής βήματα, σημειώνει το υπουργείο Εργασίας:

- Εξασφάλισε τη διαρκή και συστηματική παρουσία Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας για τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου.

- Πραγματοποίησε επαφές τόσο με τα σωματεία εργαζομένων όσο και με τη διοίκηση της εταιρείας, για τους όρους εργασίας και τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

- Ενημέρωσε τους εργολάβους και υπεργολάβους που εμπλέκονται στις εργασίες για τα ζητήματα που οφείλουν να προσέχουν.

- Εκκίνησε ήδη προληπτική διαδικασία με ανάλογες επαφές στο διυλιστήριο Ελευσίνας, ενόψει παρόμοιων εργασιών συντήρησης που ξεκινούν σύντομα κι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: