31.5.15

Χρυσοβελώνη: Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν επώδυνα μέτρα...


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να δώσουν καμία συγκατάθεση στη λήψη επώδυνων μέτρων που θα επιβαρύνουν κι άλλο τον ήδη ταλαιπωρημένο και εξαθλιωμένο ελληνικό λαό», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε συνέντευξή της στην...
εφημερίδα «Το Χωνί». 

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν μια συμφωνία «που θα περιέχει νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ομαδικές απολύσεις, ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων και φοροκαταιγίδα. Και μπορεί για τον ΕΝΦΙΑ, για παράδειγμα, να υπάρξει μια υποχώρηση για το 2015, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πρόκειται να δεχθούμε ότι θα ισχύσει περαιτέρω».

Η κυρια Χρυσοβελώνη θέτει δύο παραμέτρους για την έξοδο της χώρας από το «φαύλο κύκλο», την αντιμετώπιση του ζητήματος του χρέους και την πρόβλεψη για ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς εταίρους, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. τονίζει ότι «μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. έχει διανύσει ένα δύσβατο δρόμο προκειμένου να πείσει τους δανειστές και τους εταίρους ότι για να υπάρξει επωφελής συμφωνία, δεν θα περιλαμβάνει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα σκληρής λιτότητας. Και απ' ό,τι διαφαίνεται, αυτή η έντιμη συμφωνία θα επιτευχθεί και τα αποτελέσματά της θα δικαιώσουν τον ελληνικό λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: