31.5.15

Μπαρόζο στο BBC: Μην περιμένετε το Grexit...

Μπαρόζο στο BBC: Μην περιμένετε το Grexit... βρείτε λύση - ΒΙΝΤΕΟ
ΒΙΝΤΕΟ...
Οι πολιτικοί στην Ευρώπη θα πρέπει να σταματήσουν «να περιμένουν ένα ελληνικό ατύχημα» και θα πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας με την Αθήνα για να αποφευχθεί...
η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πήρε πολύ χρόνο στους πολιτικούς στην Ευρώπη για να βρεθεί μια λύση, αφήνοντας για καιρό την Ελλάδα μπροστά στον κίνδυνο στάσης πληρωμών του χρέους της, είπε: «Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι οι άνθρωποι περιμένουν για ένα ατύχημα, ώστε να μπορέσουν να αποφύγουν στην πραγματικότητα μια μεγαλύτερη καταστροφή. Έχει περάσει πολύς καιρός αυτή τη στιγμή για να βρεθεί μια λύση. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό τώρα να βρούμε αυτή τη λύση».

Ο Μπαρόζο ο οποίος ηγήθηκε της Κομισιόν για μια δεκαετία, είπε ότι έχει πρόσφατα προειδοποιήσει ότι μια ελληνική έξοδος θα μπορούσε να προκαλέσει την έναρξη της αποσύνθεσης του ευρώ. «Σπάει το ταμπού και να δημιουργεί προηγούμενο», είπε τον Απρίλιο.

Σπο BBC δήλωσε επίσης: «Σίγουρα θα είναι αρνητικό για την Ελλάδα και τη ζώνη του ευρώ, εάν υπάρξει στάση πληρωμών, χρεοκοπία, ή εάν υπάρξει Grexit. Πιστεύω, όμως, ότι μπορεί ακόμα να βρεθεί μια λύση».

Δείτε το βίντεο στο BBC, EΔΩ...

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: