23.8.11

O Στρος Καν μπορεί να αναλάβει νέα αξιώματα...


Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, θα μπορούσε να επανέλθει στη δημόσια ζωή και να αναλάβει και πάλι αξιώματα στη Γαλλία, αν απορριφθούν οι σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, που φέρεται να αποτελεί το φαβορί των σοσιαλιστών ώστε να είναι ο ...

υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, θα μπορούσε να επανέλθει στη δημόσια ζωή και να αναλάβει και πάλι αξιώματα στη Γαλλία, αν απορριφθούν οι σε βάρος του κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, που φέρεται να αποτελεί το φαβορί των σοσιαλιστών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές.

Ο Ολάντ, ο οποίος κατέστη ο επικρατέστερος σοσιαλιστής υποψήφιος για τις εκλογές του 2012 μετά τη σύλληψη του Στρος Καν τον Μάιο, δήλωσε ότι εναπόκειται στον πρώην υπουργό Οικονομικών να αποφασίσει αν θα προσπαθήσει να ανταγωνιστεί τους άλλους υποψηφίους στις προκριματικές εκλογές του κόμματος σε περίπτωση που η σε βάρος του δίωξη παυθεί. Οι δηλώσεις του γίνονται λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του εισαγγελέα με την 32χρονη καμαριέρα που κατηγορεί τον Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση, κάτι που έχει ερμηνευτεί ως ένα σημάδι ότι η πολύκροτη υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

"Ο,τι κι αν έχει ειπωθεί, ένας άνδρας με τις ικανότητες του Ντομινίκ Στρος Καν μπορεί να είναι χρήσιμος στη χώρα του τους επόμενους μήνες και χρόνια" δήλωσε ο Ολάντ στον ραδιοσταθμό France Inter.

Χτες, οι συνήγοροί του εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως η δικαστική περιπέτεια του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ θα τελειώσει σύντομα. Σήμερα, σύμφωνα με τη "Νιου Γιορκ Ποστ", οι εισαγγελείς θα ζητήσουν από τον δικαστή να αποσύρει όλες τις κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: