2.8.11

Εντοπίστηκαν πολυκατοικίες παράνομα συνδεδεμένες στον αγωγό που μολύνει τον Ληθαίο στα Τρίκαλα...


Ύστερα από τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του trikalanews.gr για τον αγωγό που «ασπρίζει» τα νερά του Ληθαίου ποταμού στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείο και την κινητοποίηση τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων όσο και της Δημοτικής Αρχής Τρικκαίων η ΔΕΥΑΤ με έγγραφό της που έχει...
στη διάθεσή του το trikalanews.gr δεν αποσαφηνίζει την κατάσταση.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο επίμαχος αγωγός χαρακτηρίζεται ενεργός καθώς είναι συλλέκτης όμβριων υδάτων όλης της περιοχής δυτικά του Ληθαίου ποταμού.

Παράλληλα ο αγωγός θεωρείται σημαντικότατος για την πόλη των Τρικάλων αφού αποχετεύει των 1/3 περίπου της πόλης καθώς διασχίζει τις οδούς Βαλαωρίτου, Αριστείδου Παππά, Θεμιστοκλέους, Ομήρου, Καβράκου καθώς και όλων των εγκάρσιων οδών, καθιστώντας χρονοβόρα και δυσχερή τα αποτελέσματα των ελέγχων.

Η ΔΕΥΑΤ που διενήργησε ελέγχους ύστερα από εντολή του Δημάρχου Χρήστου Λάππα εντόπισε τρεις πολυκατοικίες που ήταν συνδεδεμένες παράνομα με τον επίμαχο αγωγό λημμάτων.

Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο αν αυτές οι πολυκατοικίες μολύνουν τον Ληθαίο ποταμό ή αν τα λήμματα που «ασπρίζουν» τα νερά του ποταμού προέρχονται από επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές όπου δεν υπάρχει δίκτυο ακαθάρτων με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται από τον έλεγχο της ΔΕΥΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: