1.8.11

ΚΡΗΤΗ: Πέτρινο δέντρο για τα θύματα των τροχαίων...


Ενα πέτρινο δέντρο, που θα συμβολίζει τα 193 κράτη - μέλη των Ηνωμένων Εθνών, αφιερωμένο στους ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στον «ακήρυχτο πόλεμο» της ασφάλτου, πρόκειται να θεμελιωθεί από τον ΟΗΕ στο Πάρκο Πολέντα.

Στο πλαίσιο αυτό τον Νοέμβριο αναμένεται στα Χανιά εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος θα...
τοποθετήσει το δέντρο των Εθνών.
Αυτό ανακοινώθηκε κατά την τελετή του ετήσιου μνημόσυνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όλων των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων του Νομού Χανίων, που έγινε χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου, στο Πάρκο «ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΕΝΤΑΣ» (θέση Νεραντζιά), χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Το "παρών" σην εκδήλωση έδωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Αθ. Καρούντζος, βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, που απηύθηναν έκκληση για συνετή οδήγηση, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Κρήτης.



Όπως ανέφερε ο κ. Στ. Πολέντας, πατέρας θύματος στην άσφαλτο 'το Πάρκο «Χρήστος Πολέντας» είναι το μοναδικό (θεματικό) Πάρκο στον κόσμο για τη μνήμη των νεκρών της ασφάλτου. Πριν λίγες μέρες έκανα μία πρόταση (για τη δημιουργία του πέτρινου δέντρου) στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Βουλγαράκη, την οποία προώθησε στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια στον ΟΗΕ, η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή.

Έτσι σήμερα έχουμε την έγκριση από τον ΟΗΕ προκειμένου να δημιουργηθεί στον χώρο του Πάρκου το μοναδικό δέντρο των Εθνών με τα 193 κράτη - μέλη του ΟΗΕ στη μνήμη των θυμάτων των τροχαίων ατυχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΗΕ έρχεται να θεωρήσει αυτόν το Πάρκο ως το μοναδικό στον κόσμο (για τα τροχαία ατυχήματα) και να το καταστήσει σύμβολο και σημείο αναφοράς για τη μνήμη των θυμάτων στην άσφαλτο'.

Ο κ. Πολέντας τόνισε ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται, ο Νομός Χανίων είναι πρώτος πανελλαδικά σε τροχαία δυστυχήματα, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται στην έλλειψη υποδομών αλλά και Παιδείας.

"Αυτή τη στιγμή έχουμε περισσότερες από 400 οικογένειες θυμάτων, που έχουν χάσει έναν δικό τους άνθρωπο σε τροχαία δυστυχήματα στο Νομό Χανίων", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολέντας ο οποίος τόνισε ότι ο αγώνας που καταβάλλουν οι Σύλλογοι του Νομού για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχισθεί.

Χανιώτικα Νέα - Ελένη Φουντουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: