29.8.11

Το εμπόριο της διασημότητας...


Tου Κοσμά Βίδου

Aν ο Τύπος και το Ιnternet έβριθαν ως σήμερα αρνητικών σχολίων για τα (ανύπαρκτα) έργα και τις (ανούσιες) ημέρες της Κιμ Καρντάσιαν, αυτή τη φορά τής βγάζουν το καπέλοακόμα και αν η ειρωνική τους διάθεση παραμένει. Ο λόγος της... «μεταστροφής» τους βρίσκεται στον γάμο της με τον σουπερστάρ των Νιου Τζέρσι Νετς Κρις Χάμφρις. Το ιερό μυστήριο διά του οποίουη Κιμ επιβεβαίωσε ότι είναι κάτι περισσότερο από μετριότατη ηθοποιός, δευτέρας διαλογής μοντέλο και παίκτρια τηλεοπτικών ριάλιτι. Είναι μια δαιμόνια... διαχειρίστρια- έμπορος της επωνυμίας της, καθώς κατάφερε να οργανώσει τον γάμο υπερπαραγωγή των ονείρων της όχι μόνο χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη της, αλλά έχοντας και κέρδη. Απλά και μόνον πουλώντας τον στα ΜΜΕ!

Με το κλαμπ «Τao» του Λας Βέγκας να της δίνει 50.000 δολάρια προκειμένου να οργανώσει εκεί το μπάτσελορ πάρτι της. Με το περιοδικό «Ρeople» να καταβάλλει 2,5 εκατ. δολάρια για τις αποκλειστικές φωτογραφίες του γάμου. Με έτερο περιοδικό, το «ΟΚ!», να συνεισφέρει άλλες 300.000 δολάρια για περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες. Με τους... χορηγούς του μυστηρίου να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους ή να κάνουν τεράστιες εκπτώσεις προκειμένου να διαφημιστούν- ανάμεσά τους η Βέρα Γουάνγκ που σχεδίασε το νυφικό και τις δύο τουαλέτες της νύφης, οι σαμπάνιες Ρerrier-Jou t, το ζαχαροπλαστείο που ετοίμασε τη δεκαώροφη τούρτα. Τέλος, με το τηλεοπτικό δίκτυο «Ε!» που κατέγραψε τον γάμο για τις ανάγκες του τετράωρου ριάλιτι «Κim΄s Fairytale Wedding: Α Κardashian Εvent» να προ χωρεί στην πιο γενναιόδωρη προσφορά, κάνοντας το ζεύγος πλουσιότερο κατά 15 εκατ. δολάρια! Σε τέτοιο γάμο εύχεσαι «και του χρόνου!»· όχι; Οπως και αν έχει, να ζήσουν τα παιδιά, και σε καλή μεριά τα κέρδη. Τα οποία κέρδη θα αυξηθούν αν και όταν καταφθάσει και το πρώτο, έτοιμο να φωτογραφηθεί, τέκνο τους. Και σε αυτή την περίπτωση η Καρντάσιαν θα ακολουθήσει το παράδειγμα των αστέρων της showbiz που αν και πρεσβεύουν «τα εν οίκω μη εν δήμω» αρκεί μια παχυλή επιταγή για να αναθεωρήσουν.

Ετσι, περί το 1.200.000 ευρώ είχε καταβάλει το «ΟΚ!» στην Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και στον Μάικλ Ντάγκλας για τα αποκλειστικά δικαιώματα του γάμου τους (το 2000). Το ίδιο περιοδικό έδωσε 2.100.000 ευρώ για τον γάμο, το 2005, της Ντεμί Μουρ και του Αστον Κούτσερ, 1.000.000 ευρώ για τον γάμο του κεντρικού αμυντικού της Τσέλσι Τζον Τέρι και της Τόνι Πουλ και 1.200.000 ευρώ για τον γάμο του αρχηγού της Λίβερπουλ Στίβεν Τζέραρντ και του μοντέλου Αλεξ Κουράν. Ετερο lifestyle έντυπο πλήρωσε, το 2007, 2.000.000 δολάρια για τις φωτογραφίες από τη γαμήλια τελετή του τοπ μόντελ Ελίζαμπεθ Χέρλι και του μεγιστάνα Αρούν Ναγιάρ (το ζευγάρι χώρισε πριν από μερικούς μήνες), ενώ το «Ηello» κατέθεσε προσφάτως 300.000 ευρώ στον κοινό λογαριασμό του επιθετικού της Εθνικής Αγγλίας Πίτερ Κράουτς και της Αμπεϊ Κλάνσι προκειμένου να παραστεί στις δικές τους χαρές.

Μετά την επιχείρηση γάμος, η επιχείρηση μητρότητα- πατρότητα: με τους επωνύμους να την εκμεταλλεύονται επιδέξια. Αντί 300.000 δολαρίων διέθεσε η τραγουδίστρια Τhalia τις πρώτες φωτογραφίες του γιου της στο περιοδικό «iΗola!» (την ισπανόφωνη εκδοχή του «Ηello»). Είχε προηγηθεί, το 1989, η πώληση για 100.000 δολάρια από τη Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ (κόρη του Ελβις Πρίσλεϊ ) των φωτογραφιών των διδύμων κοριτσιών της Φίνλεϊ και Χάρπερ . Το ποσό ακούγεται ασήμαντο μπροστά στα 6.000.000 δολάρια που έλαβαν η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μαρκ Αντονι για τις φωτογραφίες των δικών τους διδύμων, αλλά και στα 3.000.000 δολάρια που εισέπραξαν ο Μάθιου Μακ Κόναχι και η Καμίλα Αλβες για να επιτρέψουν τη φωτογράφιση του γιου τους.

Πάντως το ρεκόρ ανήκει στην Αντζελίνα Τζολί και στον Μπραντ Πιτ. Το διάσημο καλλιτεχνικό ζεύγος έλαβε: 4.100.000 δολάρια το 2006 για την παρθενική εμφάνιση σε περιοδικό του πρώτου βιολογικού παιδιού τους, της Σίλοχ, 2.000.000 δολάρια το 2007 για τις πέντε πρώτες φωτογραφίες του υιοθετημένου από το Βιετνάμ Παξ Θίεν και 14.000.000 δολάρια το 2008 για τις πρώτες πόζες των διδύμων τους. Σημαντική λεπτομέρεια, η οποία κάνει και τη διαφορά: οι... Μπραντζελίνα, όπως τους αποκαλεί ο Τύπος, διέθεσαν τα χρήματα σε φιλανθρωπίες.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: