26.8.11

Κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσαν παλαιστινιακές οργανώσεις...


Εκ των οποίων και η ισλαμική Τζιχάντ
Οι παλαιστινιακές οργανώσεις της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων και η ισλαμική Τζιχάντ, ανακοίνωσαν μια νέα κατάπαυση του πυρός για σήμερα, έπειτα από 48 ώρες συγκρούσεων που άφησαν πίσω τους 11 Παλαιστίνιους νεκρούς.

Δύο

μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κοντς σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινά πυρά Δύο μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κοντς σκοτώθηκαν χθες από ισραηλινά πυρά Αυτή η κατάπαυση του πυρός, που πραγματοποιείται προς το τέλος του Ραμαζανιού, ορίστηκε για σήμερα Παρασκευή (στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης - ώρα GMT), όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος της Τζιχάντ, Ναζίζ Αζάμ.

Η ισλαμική Τζιχάντ είχε νωρίτερα δηλώσει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι θα σταματούσε τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος «με την προϋπόθεση ότι και το Ισραήλ θα σταματούσε τις επιθέσεις».

Ένας εκπρόσωπος της Χαμάς στη Γάζα επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο την κατάπαυση του πυρός, τονίζοντας ότι «υπήρξαν διαπραγματεύσεις με τους Αιγύπτιους αδερφούς μας και τα Ηνωμένα Έθνη».

«Η κυβέρνηση της Χαμάς καλεί όλες τις εστίες παλαιστινιακής αντίστασης να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής να σταματήσουν τις επιθετικές κινήσεις και παράλληλα να είναι έτοιμες για την επιλογή της κατάλληλης στιγμής που θα δώσουν ένα μάθημα στον εχθρό», δήλωσε ο Σαλάχ αλ-Μπαρνταουίλ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, σ’ έναν ξένο ανταποκριτή.

Νωρίς χθες το βράδυ, δύο μαχητές των Ταξιαρχιών Αλ-Κοντς, της ένοπλης πτέρυγας της ισλαμικής Τζιχάντ, έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Οι δύο άντρες επέβαιναν σε μηχανή και κατευθύνονταν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, όταν χτυπήθηκαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Οι δύο αυτοί θάνατοι ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών Παλαιστίνιων σε 11, εκ των οποίων 4 μαχητές της Τζιχάντ, από την Τετάρτη το πρωί μέχρι σήμερα.

Νωρίς σήμερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι από τις 22:00 τοπική ώρα χθες δεν πραγματοποιήθηκε καμία επίθεση με ρουκέτα κατά του ισραηλινού εδάφους και ότι και το Ισραήλ δεν έχει εξαπολύσει καμία επίθεση από χθες τη νύχτα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: