1.8.11

Άγγελος Τόλκας> Από το γραφείο του Καστανίδη, υφυπουργός Επικρατείας...

kourdistoportocali
Από τον Χαρίλαο Κυριακίδη (αναγνώστη)

Η στενή σχέση με την οικογένεια Καστανίδη, στάθηκε για τον νεαρό βουλευτή Άγγελο Τόλκα, το εφαλτήριο για την πολιτική του καριέρα.

Ο νεαρός δικηγόρος εργάστηκε στο... γραφείο του σημερινού υπ. Δικαιοσύνης, και σύμφωνα με πληροφορίες ένα διάστημα ήτο αρραβωνιασμένος με τη κόρη του κ. Καστανίδη.

Ο κ. Τόλκας πληρεί τις Παπανδρεικές πρυποθέσεις του νέου και άφθαρτου προσώπου παρότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν οτι στερείται της απαιτούμενης επαγελματικής εμπειρίας για ένα τόσο κρίσιμο πόστο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Ενημέρωση 24";

Ο βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, Άγγελος Τόλκας την προσεχή Τετάρτη, εκτός απροόπτου, ορκίζεται υφυπουργός Επικρατείας.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από απαίτηση του υπουργού, Ηλία Μόσιαλου όταν ο πρωθυπουργός του ζήτησε να αναλάβει την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ.

Με την ευκαιρία όμως να σημειωθεί ότι εντός Αυγούστου αναμένονται σοβαρές ανατροπές, τόσο στο καθεστώς των ΜΜΕ όσο και στη λειτουργία της ΕΡΤ, που θα επιφέρει η κατάθεση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου από τον Ηλία Μόσιαλο (που δεν κατάφερε να καταθέσει ο Τηλέμαχος Χυτήρης λόγω σοβαρών διαφωνιών).

Σταχυολογώντας, από τις πρώτες πληροφορίες που έχουν φθάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία, μαθαίνουμε ότι θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος κρατικός φορέας που θα υπαχθούν όλα τα ΜΜΕ, ενώ για την ΕΡΤ, λέγεται ότι θα μειωθεί το προσωπικό της κατά 50%, ενώ από τους συμβασιούχους θα καταφέρουν να επιβιώσουν μόνο το 10%. Επίσης ακούγεται ότι εκτός της συρρίκνωσης που θα υποστεί ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, θα κληθεί να μειώσει κι άλλο το κόστος του, περίπου 30%. Αναμένεται η αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: