25.8.11

Ά. Σπηλιωτόπουλος: Ανάγκη μόνιμων υφυπουργών σε καίριας σημασίας χαρτοφυλάκια...


Την πρότασή του για την τοποθέτηση μόνιμων υφυπουργών σε χαρτοφυλάκια καίριας σημασίας -όπως την Παιδεία ή τον τουρισμό- ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους, ανέλυσε ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Πρώτη Γραμμή".

«Χρειαζόμαστε... μόνιμους υφυπουργούς για να διασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους σε τομείς όπως την Παιδεία ή τον τουρισμό. Θα συνέβαιναν όσα συνέβησαν στον τουρισμό, αν υπήρχε ένα μόνιμο πρόσωπο που θα το αγκάλιαζαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και θα ήταν η βιτρίνα μας προς τα έξω;" διερωτήθηκε.

Ζήτησε την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας της προσωπικής άποψης του βουλευτή, ενώ έκανε λόγο για οργανωτικές δομές του παρελθόντος στα κόμματα. «Δεν υπάρχουν οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, οι διαχωρισμοί είναι οριζόντιοι στα κόμματα. Από τη μια πλευρά οι εκσυγχρονιστές και οι ευρωπαϊστές και από την άλλη αυτή που θέλουν την Ελλάδα της απομόνωσης».

«Συζητάμε τη χθεσινή συμφωνία επειδή είναι σπάνιο το φανταστούμε, ενώ θα έπρεπε η συνεννόηση να είναι ο κανόνας ειδικά στην Παιδεία. Δεν μπορούν να αλλάζουν τα πάντα όποτε αλλάζει υπουργός ή κυβέρνηση να είναι τα παιδιά πειραματόζωα» τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Όπως επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ από το 1836, δηλαδή από τη σύσταση του ελληνικού κράτους ποτέ δεν καταφέραμε να ομονοήσουμε σε ζητήματα παιδείας.

«Σε θέματα Παιδείας η Άννα Διαμαντοπούλου συμμετείχε στον Εθνικό Διάλογο όταν ήμουν υπουργός. Παρουσίασε νόμο με κάποια προβλήματα, αλλά σταθήκαμε στα θέματα που μπορούσαμε να συνεννοηθούμε» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο η υπεύθυνη στάση Σαμαρά αλλά και η στάση του κ. Παπανδρέου βοήθησε στη συνεννόηση. «Δεν είναι κακό να συμβιβάζεσαι, στόχος της πολιτικής είναι η σύνθεση» σημείωσε.

Όπως ανέφερε «για το καλό του τόπου συγκρουστήκαμε με τη ΔΑΠ τη μεγαλύτερη φοιτητική δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: