29.8.11

Big Brother...

Στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας έπεσε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και απλών πολιτών την περίοδο 2004-2005.

Αποκαλύφθηκε ότι...

η σύνδεση των τεσσάρων από τα 14 κινητά, που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στους κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας, όπως έγραψε η «Καθημερινή».

Εδώ που τα λέμε δεν είναι είδηση ο αμερικανικός δάκτυλος! Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο, υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή έδωσαν πολύωρη συνέντευξη Τύπου. Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, σχεδιάζοντας σε έναν άσπρο πίνακα πώς είχε λειτουργήσει το σύστημα των υποκλοπών, ζωγράφιζε διάφορα βέλη. Τα περισσότερα «συμπτωματικά» έδειχναν προς τους Αμπελοκήπους, όπου και η αμερικανική πρεσβεία. Κανένας από τους παρόντες υπουργούς όμως (Παυλόπουλος, Ρουσόπουλος κ.ά.) δεν είπε τη λέξη «αμερικανική πρεσβεία», γιατί δεν ήθελαν να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο με την υπερδύναμη. Το μήνυμα όμως «σας καταλάβαμε» το έστειλαν.

Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο ο Κ. Καραμανλής είχε αρχίσει τα ανοίγματα με τον Πούτιν. Ο τέως πρωθυπουργός δεν αντέδρασε χθες. Συνέχισε αμέριμνος τα μπάνια του στη Ρόδο, όπου περνάει το τελευταίο κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών του με τη σύζυγό του Νατάσα, τα δίδυμα και την οικογένεια Βαληνάκη.

Περασμένα, ξεχασμένα;

ΧΡ.ΚΟΡ.

Πολιτικά Παρασκήνια, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: