6.7.09

Τους πρόδωσε απαγωγή - καρμπόν


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λία Νεσφυγέ
Οδήγησαν σε συμμορία που έκανε απαγωγές, δολοφονίες, εκβιασμούς, έβαζε βόμβες...
Μια απαγωγή από το παρελθόν που είχε πολλά κοινά σημεία στην εκτέλεσή της με την απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, πληροφορίες από αντίπαλες συμμορίες του υποκόσμου, σε συνδυασμό με τη συστηματική παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων στις φυλακές ρίχνουν φως όχι μόνο στην απαγωγή του εφοπλιστή, αλλά στη δράση ενός πολυμελούς συνδικάτου εγκλήματος με πολυσχιδή δράση: απαγωγές, δολοφονίες με συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, βομβιστικές επιθέσεις. Κλειδί για την υπόθεση ήταν...
η μαρτυρία γυναίκας- πρώην φίλης κατηγορουμένου για συμμετοχή στο συνδικάτο.

Η απαγωγή που αποτέλεσε την άκρη του νήματος ήταν εκείνη του γιου τού επιχειρηματία Γιάννη Ζώνα το 2001. «Συνεργάτες» του Παναγιώτη Βλαστού είχαν συλληφθεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση και παρά τη βεβαιότητα της Αστυνομίας ότι και τότε ο Βλαστός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ουδείς τον κατονόμασε, στοιχεία εις βάρος του δεν υπήρξαν και ουδέποτε κατηγορήθηκε. Μετά την απαγωγή Παναγόπουλου όμως, ο φάκελος Ζώνα ήταν ο πρώτος που ανασύρθηκε, όταν η Αστυνομία έψαχνε στα «βιογραφικά» των παλαιών γνωστών της για να φτιάξει μια πρώτη λίστα υπόπτων. Εντός- εκτός φυλακών
Το συνδικάτο του εγκλήματος, με συνολικά 16 μέλη, σύμφωνα με την Αστυνομία, δρούσε ανενόχλητο εντός και εκτός των φυλακών.

Εννέα κακουργήματα με βάση τις διατάξεις του νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος είναι η ποινική αποτίμηση της εγκληματικής δραστηριότητας που αποδίδεται στους κατηγορουμένους, οι οποίοι εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και φέρονται αναμεμειγμένοι και σε άλλες υποθέσεις εκτέλεσης συμβολαίων θανάτου.

Έδωσαν ονόματα
Η προανακριτική δικογραφία που σχηματίστηκε με βάση τα ευρήματα των διωκτικών αρχών οδήγησε την εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος όλων των εμπλεκομένων, εκδίδοντας άμεσα διάταξη- με βάση τον σχετικό νόμο- για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων ελέγχονται ποινικά για την ανάμειξή τους στην υπόθεση. Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την Τετάρτη και την Πέμπτη, προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους, ενώ μέχρι τότε όλοι παραμένουν κρατούμενοι.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: