29.7.09

Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια!...

«Άντε γεια», είπε χθες οριστικά και αμετάκλητα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ο Γιάννης Μανώλης, τροφοδοτώντας νέο μεγάλο κύκλο εσωστρέφειας σε μια στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση ανακοινώνοντας κάθε μέρα και ένα νέο μέτρο.

Μετά τα δωράκια στους ελεύθερους επαγγελματίες, χθες πήρε τη σκυτάλη ο Κωστής Χατζηδάκης για να ανακοινώσει ότι η Πολιτεία θα...

...επιδοτήσει όσους κάνουν πράσινες επισκευές σε σπίτια και πολυκατοικίες που έχουν χτιστεί πριν από το 1980.

Στο εσωκομματικό ακροατήριο, τα μέτρα της κυβέρνησης δεν δείχνουν να συγκινούν τα στελέχη. Στις συζητήσεις της οργανωμένης βάσης κυριαρχεί η νέα δήλωση Μανώλη, στην οποία ανακοινώνει την τελική απόφαση για παραίτηση στις 7 Σεπτεμβρίου. Μια δήλωση που συνοδεύτηκε από την πρόβλεψη ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι. Ίσως είναι αργά για αλλαγές. Οι αλλαγές και οι πρωτοβουλίες παίρνονται όταν πρέπει. Χρειαζόμαστε ηλεκτροσόκ κι όχι βαλεριάνες», είπε με έμφαση στο Κανάλι 1 ο βουλευτής Αργολίδος, προκαλώντας μεγάλη ενόχληση στη Ρηγίλλης η οποία θεωρεί ότι το σχέδιο της αντεπίθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και αμέσως μετά το καλοκαίρι στις πρώτες δημοσκοπήσεις η ψαλίδα της διαφοράς με το ΠΑΣΟΚ θα έχει κλείσει.

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά
Δεν είναι όμως μόνο ο Γιάννης Μανώλης που ρίχνει λαδί στη φωτιά. Ο «αρχηγός» της γαλάζιας εξέγερσης των «16» του θεσσαλικού κάμπου, ο γνωστός συνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης, κλιμακώνει την αντίδρασή του εναντίον της κυ

ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

Ο «αρχηγός» των «16» του θεσσαλικού κάμπου Θ. Κοκκινούλης συνέχισε την επίθεσή του με υποδείξεις στον Πρωθυπουργό

Γιάννης Μανώλης. «Η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι. Ίσως είναι αργά για αλλαγές. Οι αλλαγές και οι πρωτοβουλίες παίρνονται όταν πρέπει. Χρειαζόμαστε ηλεκτροσόκ κι όχι βαλεριάνες», είπε χθες ο βουλευτής Αργολίδας βέρνησης. Χθες έβαλε στο στόχαστρό του τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Βαγγέλη Αντώναρο, «πυροβολώντας» ταυτόχρονα τον Θόδωρο Ρουσόπουλο με τον οποίο είχε βεντέτα στο παρελθόν. Ρωτήθηκε λοιπόν σε συνέντευξή του στον Real FΜ, εάν ο κ. Αντώναρος θα πρέπει να παραμένει στη θέση του μετά τη δήλωσή του ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Κοκκινούλης και ο συνδικαλιστής απάντησε: «Κι ο Ρουσόπουλος είπε ότι ντρέπεται για λογαριασμό μου και τώρα μαζεύει βρούβες στο υπόλοιπο Αττικής».

Ο συνδικαλιστής συνέχισε την επίθεσή του με υποδείξεις στον Πρωθυπουργό.

Αφού είπε πρώτα ότι τα 16 στελέχη της Λάρισας που υπογράφουν την επιστολή που έφθασε στο Μαξίμου μεταφέρουν το κλίμα των ψηφοφόρων της Ν.Δ., κατέληξε: «Ο Πρωθυπουργός να πετάξει τα καρκινώματα που έχουν προσβάλει την ηθική και την κουλτούρα των Ελλήνων σε ό,τι αφορά θέματα ηθικής τάξης».

Τελεσίγραφα Θεσσαλονίκης
Οι εκρήξεις της βάσης εναντίον της ηγεσίας της Ν.Δ. δεν ξεκίνησαν από τη Λάρισα αλλά από τη Θεσσαλονίκη, τη μητρόπολη του καραμανλισμού. Περισσότερα από 10 στελέχη της συμπρωτεύουσας την περασμένη εβδομάδα έστειλαν τελεσίγραφα στο Μαξίμου ότι πρέπει Πρωθυπουργός να προχωρήσει σύντομα σε ανατροπές. Και διευκρινίζουν ότι αυτό πρέπει να συμβεί πριν ο κ. Καραμανλής ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση. Είναι γεγονός ότι η εμφάνιση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ φέτος είναι κομβική εξέλιξη για την πορεία της κυβέρνησης. Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη έχουν επενδύσει σε μια άλλη εμφάνιση του Πρωθυπουργού με την οποία θα πάρει τη ρεβάνς για την περσινή ήττα την οποία υπέστη ο ίδιος και η κυβέρνησή του. Η επικεφαλής της νέας ομάδας των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. κ. Μ. Γιαννάκου δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ΔΕΘ έχει τον συμβολισμό της και είναι μια καμπή».

Για τη γαλάζια ανταρσία ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απάντησε διαβάζοντας τη φράση του κ. Κοκκινούλη περί καρκινωμάτων: «Τι να σχολιάσω; Νομίζω ότι μιλάει από μόνο του αυτό. Η Ν.Δ. έχει πολύ σοβαρά προβλήματα συνολικά με την ελληνική κοινωνία και όλο και περισσότερο με τα ίδια της τα στελέχη».
(από τα ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: