30.7.09

Σίριαλ...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ είναι σημαντική στιγμή γι΄ αυτούς που είναι κολλημένοι στην τηλεόραση. Τελειώνουν οι επαναλήψεις κι αρχίζουν ξανά οι αγαπημένες τους σειρές με νέα επεισόδια. Άρα το βούλιαγμα στο καναπέ αποκτά φρέσκο νόημα.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρο ότι η σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Μανώλης είναι από τις αγαπημένες της Ν.Δ. Είναι όμως γεγονός ότι ο Αργείος βουλευτής και πρώην συνδικαλιστής έχει τα τελευταία χρόνια δημιουργήσει το δικό του σίριαλ. Όπως συμβαίνει συνήθως, αυτό πλέκεται γύρω από έναν...
συγκεκριμένο αφηγηματικό καμβά. Ο Μανώλης είναι έξαλλος με την κυβέρνηση - αν και όχι πάντα με τον ίδιο υπουργό. Όχι μόνο για να υπάρχει ποικιλία, αλλά και γιατί από σεζόν σε σεζόν κάποιοι χάνονταιπαραιτούμενοι ή ανασχηματιζόμενοι- από το προσκήνιο. Όταν ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία, ο Μανώλης τα βάζει και με τον Πρωθυπουργό- χωρίς όμως ποτέ να το παρακάνει. Ύστερα, έχουμε την ψυχική μετάπτωση του κεντρικού ήρωα που, μπουχτισμένος από όλα, δηλώνει πως θα παραιτηθεί από βουλευτής.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ έχουν γίνει και ξαναγίνει σε βαθμό που έχουν κουράσει πια το κοινό- κάτι που συμβαίνει και με τα σίριαλ, τα οποία έπειτα από τέσσερις ή πέντε χρονιές σταματούν. Πιθανώς, την κόπωση αυτή να νιώθει κι ο ίδιος ο Μανώλης. Εξ ου και πριν από τις διακοπές του Αυγούστου, ο Αργείος δήλωσε πως φέτος αποφάσισε αμετακλήτως να παραιτηθεί. Οι κυνικοί θα πουν ότι το έχει ανακοινώσει ξανά. Ούτως ή άλλως θα φανεί στο Γ΄ Θερινό Τμήμα που αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου και στο οποίο μετέχει ο Μανώλης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως, πέραν της περιρρέουσας κόπωσης, υπάρχει και μια αίσθηση τέλους στη συμπολίτευση. Γίνουν δεν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο, η κυβέρνηση δεν έχει ζωή πέραν του Μαρτίου. Ουδείς άλλωστε περιμένει ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές. Όσο για τον Μανώλη, ο μόνος τρόπος να κερδίσει την προσοχή του πολιτικού ακροατηρίου είναι υλοποιώντας τη χρόνια απειλή του περί παραίτησης. Δίνοντας δηλαδή κι αυτός ένα τέλος.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: