31.7.09

«Βόμβα» Σόφιας για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη...


Στο «πάγωμα» της συμμετοχής της στην κατασκευή του αγωγού μελετά η Βουλγαρία, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Επανεξετάζονται συνολικά τα σχέδια στον ενεργειακό τομέα. Άγνωστες οι συνέπειες για την Ελλάδα, η οποία έχει συμμετοχή στο έργο.
Ο Χ. Φώλιας είχει μονογράψει το 2008 τη συμφωνία Ο Χ. Φώλιας είχει μονογράψει το 2008 τη συμφωνία Η Βουλγαρία θα πρέπει να επανεξετάσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αναφορικά με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε, του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αλλά και του αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου «South Stream», σύμφωνα με το νέο ...

πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών του βουλγαρικού κοινοβουλίου, Μάρτιν Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακύρωσης των παραπάνω αναπτυξιακών δράσεων στον τομέα της ενέργειας, καλώντας τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν το ύψος των αποζημιώσεων που θα απαιτηθούν προκειμένου να γίνει άρση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Βουλγαρία, μέσω της υπογραφής συμφωνιών ή της επιλογής στρατηγικών επενδυτών.

Για τον πυρηνικό σταθμό του Μπέλενε, ο κ. Ντιμιτρόφ υποστηρίζει ότι πρέπει να κατασκευαστεί αποκλειστικά μέσω ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει μέρος του οικονομικού κόστους για την κατασκευή του, με δεδομένη την αύξηση του ελλείμματος του κεντρικού προϋπολογισμού στα 3 δισ. λέβα μέχρι το τέλος του 2009.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: