29.7.09

Αχιλλείς...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ Κώστα Καραμανλή να παθαίνει υπερκόπωση; Δύσκολο. Τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν στην Αθήνα, αλλά μόνο στο Παρίσι και, πιο συγκεκριμένα, στο Πάρκο των Βερσαλλιών.
ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΕ τζόγκινγκ την περασμένη Κυριακή ο Νικολά Σαρκοζί. Ο ίδιος έχει να λέει πως είναι «ένας Πρόεδρος που κυβερνά». Δηλαδή, που ανακατεύεται στα πάντα, που έχει άποψη για κάθε πτυχή της διακυβέρνησής του, πως γνωρίζει ακόμη και τις λεπτομέρειες του κάθε ντοσιέ. Η υπερδραστηριότητα του Σαρκοζί δεν περιορίζεται στην πολιτική. Στο παραμικρό κενό του...
προγράμματός του, ο πενηντάρης Γάλλος Πρόεδρος κάνει τζόγκινγκ ή ποδήλατο, που είναι το αγαπημένο σπορ της μέσης Γαλλίας. ΕΙΝΑΙ Η εικόνα αυτή που ράγισε την Κυριακή, όταν ο Σαρκοζί είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο, τρέχοντας. Η συνέχεια είναι γνωστή: τον πήγαν με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ ντε Γκρας, όπου νοσηλεύονται οι Γάλλοι Πρόεδροι, υπεβλήθη σε εξετάσεις για ένα εικοσιτετράωρο και τη Δευτέρα τον έστειλαν σπίτι του ως υγιή αλλά με τη σύσταση να ξεκουραστεί.

Η ΓΑΛΛΙΑ είναι μια χώρα όπου η κατάσταση υγείας των Προέδρων αντιμετωπίζεται με δυσπιστία. Όχι χωρίς λόγο. Ο Φρανσουά Μιτεράν διαγνώστηκε με καρκίνο τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Κρατήθηκε μυστικό και τα αλλεπάλληλα ιατρικά δελτία που έβγαιναν τον ενεφάνιζαν υγιή! Χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία, να θεραπευθεί και να επανέλθει ο καρκίνος, για να τον πληροφορηθεί η Γαλλία κι αυτό στο φινάλε της δεκατετραετούς θητείας του Τοντον. Η κοινή γνώμη έμαθε την αλήθεια όταν ο θεράπων ιατρός του Μιτεράν αποφάσισε να τα γράψει όλα σε βιβλίο.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΟΡΧΗΣΤΡΑ και «πολιτικός Duracell», ο Σαρκοζί θα είναι πια στο μικροσκόπιο της κοινής γνώμης. Η παραμικρή απουσία, οποιοδήποτε κενό στο πρόγραμμα, κάθε σκιά ή υποψία αδυναμίας θα αναλύεται εξαντλητικά. Δεν είναι τυχαίο πως, έχοντας τέλεια αίσθηση επικοινωνίας, ο Σαρκοζί βγήκε πεζή από το νοσοκομείο, έχοντας δίπλα του την Κάρλα που φορούσε μαύρα γυαλιά α λα Τζάκυ Κέννεντυ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ βλέπει τον εαυτό του σαν ήρωα σε μεγάλη μάχη, ο Σαρκοζί μάς θυμίζει πως ακόμη και ο κατ΄ εξοχήν ομηρικός ήρωας είχε την αχίλλειο πτέρνα του.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: