28.7.09

"Καμπάνακι" για το μέλλον της Γης...

Από ψηλά, η κλιματική αλλαγή είναι εμφανής, υποστηρίζει ο καναδός αστροναύτης Μπομπ Θερσκ, ο οποίος βρίσκεται μαζί με άλλους 12 συναδέλφους του στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).
«Τις περισσότερες φορές όταν κοιτάζω από το παράθυρο τη Γη, νιώθω απίστευτο δέος. Όμως, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι είναι εμφανείς οι καταστροφές που έχουν επιφέρει οι άνθρωποι στο περιβάλλον», δήλωσε ο Θερσκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέσα από το διαστημόπλοιο Endeavour που έφτασε πρόσφατα στον ISS.
«Μπορεί και να...

κάνω λάθος και να είναι απλώς στο μυαλό μου, αλλά έχω την αίσθηση πως οι πάγοι λιώνουν, αφού τα παγόβουνα στους πόλους είναι χαμηλότερα σε σχέση με 12 χρόνια πριν που πρωτοαντίκρισα τη Γη από το Διάστημα», υποστηρίζει ο καναδός αστροναύτης.

Ο Θερσκ βρίσκεται ήδη δύο μήνες στον ISS και θα παραμείνει εκεί για άλλους τέσσερις. «Ένα πολύ λεπτό στρώμα ατμόσφαιρας γύρω από τη Γη κρατά τους ανθρώπους ζωντανούς» λέει ο Θερσκ.

Κι όμως, δεν είναι ο μόνος. Το ίδιο διαπιστώνουν και οι υπόλοιποι 12 συνάδελφοι του που βρίσκονται μαζί του.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κατασκευάζεται εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και χρηματοδοτείται από 16 χώρες. Περίπου οι 6 από τους 13 αστροναύτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον ISS αναμένεται να αποχωρήσουν και να προσεδαφιστούν στη Γη την Παρασκευή (31/7).
Από cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: