31.7.09

Προφυλακιστέος ο ύποπτος για κατασκοπία...


Στις φυλακές Κομοτηνής οδηγήθηκε ο 30χρόνος Μουσουλμάνος φωτογράφος από την Αλεξανδρούπολη, που κατηγορείται για κατασκοπία σε βάρος τη Ελλάδας. Ομόφωνα ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του, μετά τη σύντομη απολογία και την κατάθεση του απολογητικού υπομνήματος.
Η απολογία του καθυστέρησε, περίπου μιάμιση ώρα, καθώς ο 30χρόνος ζήτησε διερμηνέα, αν και στην επαγγελματική του δραστηριότητα δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει πρόβλημα γλώσσας. Ο πρώτος διερμηνέας δεν βρέθηκε και έτσι αναζητήθηκε ο δεύτερος.
Ο κατηγορούμενος...

αρνήθηκε και πάλι να πει το παραμικρό αλλά ούτε και οι συνήγοροι του έκαναν κάποια δήλωση. Προχθές πάντως ο εκ των δικηγόρων του Γιάννης Μπάρκας είπε ότι από τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της κατασκοπίας.
Η σύλληψη του 30χρόνου έγινε την Κυριακή στη Σαμοθράκη μετά από πολυήμερη παρακολούθηση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στην κατοχή του είχε 400 φωτογραφίες από στρατόπεδα και υποδομές στρατηγικής σημασίας, από τον Εβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Κατά τις αστυνομικές πηγές, ο 30χρόνος φωτογράφος ομολόγησε αρχικά ότι έβγαζε φωτογραφίες κατόπιν υποδείξεως άγνωστων Τούρκων και τις πουλούσε για 500 ευρώ τη φορά.
Συγγενείς και φίλοι του 30χρόνου ωστόσο θεωρούν ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι ο 30χρόνος είναι καλός οικογενειάρχης και δεν είχε μπλεξίματα.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: