31.7.09

ΠΕΙΘΗΝΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ...

Aπό kostasxan.blogspot.com
Δούλευα για την μητέρα πατρίδα, την Τουρκία!
Ο 30χρονος «κατάσκοπος» που συνελήφθη πριν μερικές ημέρες στη Σαμοθράκη, είναι η άκρη του νήματος που οδηγεί στην καρδιά της ΜΙΤ και του δικτύου που έχει στήσει, με τη βοήθεια των Γκρίζων Λύκων, στη Θράκη.
Ο νεαρός μουσουλμάνος, κάτοικος Μ. Δερείου Έβρου, είπε αλλά έχει ακόμη περισσότερα να πει στις υπηρεσίες ασφάλειας που τον ανακρίνουν νυχθημερόν και που συνεχίζουν να του αποσπούν πληροφορίες χρησιμότατες σχετικά με τη δράση τόσο του ίδιου όσο και των «επαφών» του. Οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στην κατοχή του μαρτυρούν την ποιότητα των πληροφοριών που μετέφερε, αλλά κυρίως την ποικιλία των «σημείων ενδιαφέροντος» από...

όπου και του ζητήθηκε η λήψη των συγκεκριμένων φωτογραφιών. Για όσους, πάντως, δεν γνωρίζουν τι σημαίνει επίγεια φωτογραφική πληροφορία, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε πως δίνει σημαντικότατες πληροφορίες για τον πραγματικό όγκο των εγκαταστάσεων, αλλά και ιδιαιτερότητες της μορφολογίας του εδάφους που δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν με φωτογράφηση από δορυφόρο. Αυτού του είδους οι φωτογραφίες – πληροφορίες, είναι ιδανικές για ενημέρωση μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, προκειμένου να σχεδιάσουν με απόλυτη λεπτομέρεια «δράσεις» μέσα σε μία «εχθρική περιοχή».

Ποιός όμως είναι ο (μέχρι στιγμής) ανώνυμος 30χρονος μουσουλμάνος που συνελήφθη για κατασκοπεία και γιατί θεωρείται σαν «ειδικό πρόσωπο» που δεν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις κατασκόπων (Βούλγαροι, Τούρκοι, Φινλανδοί κ.α.) που έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν στην ίδια περιοχή;
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να θυμηθούμε την ύπαρξη και τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για τις ανθελληνικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί από όλους τους Τούρκους προξένους (ικανότατους διπλωμάτες που αμείφθηκαν με υψηλά πολιτικά αξιώματα μετά την θητεία τους στο Προξενείο της Κομοτηνής) προς τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης. Είναι γεγονός πως οι φιλοτουρκικές δράσεις που αναπτύσσονται, ολοένα και εντονότερα, από ντόπιους μουσουλμάνους έναντι αδράς αμοιβής, έχουν επιφέρει μία σχετική (μικρή αλλά υπαρκτή) αλλοίωση στο εθνικό φρόνημα των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Η φιλοτουρκική προπαγάνδα που αναπτύσσεται αναμεμιγμένη με το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά και την αδικαιολόγητη (σε αρκετές περιπτώσεις) αδιαφορία της Αθήνας, έχουν τελικά δημιουργήσει ένα υπόβαθρο το οποίο κινείται μη φιλικά προς την Ελλάδα.
Ο φιλοτουρκισμός διδάσκεται τόσο στα μειονοτικά σχολεία όσο και στα τζαμιά και έχει φανατίσει μία μικρή μερίδα θρησκευόμενων μουσουλμάνων, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χαμηλού πνευματικού επιπέδου (μετά βίας έχουν τελειώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση) και ουσιαστικά .άγονται και φέρονται από τους τοπικούς, ή τους κατά καιρούς επισκεπτόμενους την Θράκη, πράκτορες της ΜΙΤ. Το ότι σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή η μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας έχει δημιουργήσει μία σειρά από μικρούς θύλακες ανθελληνισμού, είχε ως λογικό επόμενο τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών εκμετάλλευσης ντόπιων μουσουλμάνων που εργάζονται (ποτέ με το αζημίωτο, γι αυτό και ο 30χρονος δήλωσε πως πληρωνόταν πολύ καλά –περίπου 500 ευρώ για κάθε ταξίδι που έκανε για φωτογραφήσεις) επ’ ωφελεία της Άγκυρας.
Το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος πρόξενος κ. Σαρνίτς, επίσημος πράκτορας της ΜΙΤ έως ότου έγινε δεκτός ως Πρόξενος από την κυρία Μπακογιάννη, ένας άνθρωπος που δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας αλλά έχει εκπαιδευθεί και έχει προσφέρει στο άριστο τις υπηρεσίες του προς «την μητέρα πατρίδα» όταν υπηρετούσε στο Κόσοβο, κινήθηκε πολύ έντονα προκειμένου να καλλιεργήσει ακόμη περισσότερο τον φιλοτουρκισμό των μουσουλμάνων της Θράκης. Σύμφωνα με την εμπειρία του ως πράκτορας, είναι βέβαιο πως δεν θα συναντούσε μεγάλες δυσκολίες σε αυτή την ήδη καλο-καλλιεργημένη (από τους προκατόχους τους) ακριτική περιοχή.
Και η σύλληψη του «κατασκόπου» που τόσο εύκολα άρχισε να μιλάει, τα λέει όλα…. Δείχνει από την πρώτη του κουβέντα πως είναι ο υπηρέτης της «μητέρας πατρίδας» (που του δίνει και μερικά χρήματα). Περηφανεύεται για την δράση του και χωρίς να πιεστεί αρχίζει να «δίνει» ονόματα και «δράσεις» στις οποίες συμμετείχε, ανθρώπους που γνώρισε και σχέδια που περίμενε την εκτέλεσή τους… Ένας ερασιτέχνης, που πιάστηκε στη «φάκα» αφού πρώτα είχε «ξεναγήσει» την ΕΥΠ σε όλα τα στέκια και σε όλους τους συνδέσμους του.
Ένας νέος που έπεσε θύμα της τουρκικής προπαγάνδας και που έτρεξε να βοηθήσει ώστε η Τουρκία να «αγκαλιάσει» την Θράκη. Αποτελεί άραγε ελαφρυντικό πως στην ουσία πρόκειται για κάποιον (όχι και ιδιαίτερα έξυπνο) που τον εκμεταλλεύθηκαν άνδρες της ΜΙΤ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Φυσικά και όχι… Αλλά ούτε για την Ελληνική πολιτεία υπάρχει κάποιο άλλοθι σχετικά με την «ανεξέλεγκτη» δράση που έχει αναπτύξει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, διάφοροι επισκέπτες διπλωμάτες ή άλλοι «ειδικοί» που επισκέπτονται πολύ συχνά επίσημα ή ανεπίσημα την ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή της Ελλάδας.
Είναι λογικό, λοιπόν, το ότι ένας 30χρονος, ο οποίος έχει πέσει θύμα του ανεπτυγμένου θρησκευτισμού αλλά και της πολύχρονης (από την πολύ μικρή του ηλικία) προπαγάνδας, να εργάζεται για συμφέροντα της Άγκυρας. Είναι το πλέον φυσικό, όταν μεγάλωσε σε μία περιοχή που δεν φημίζεται για τον φιλελληνισμό της και αρκεί να σκεφθούμε τις απειλές που δέχεται, επί μονίμου βάσεως, η Χαρά Νικολοπούλου που εργάζεται ως δασκάλα στην ίδια περιοχή. Το θέμα όμως, δεν θα έπρεπε να είναι ο 30χρονος που συνελήφθη (και καλώς συνελήφθη) για «κατασκοπευτική δραστηριότητα», αλλά πόσοι ακόμη στην δική του ηλικία, μεγαλύτεροι ή μικρότεροι, υπάρχουν στην περιοχή και έχουν «μολυνθεί» με το ανθελληνικό μένος που με μεθοδικότητα και υπομονή τοποθετούν εδώ και δεκαετίες άνδρες της ΜΙΤ, οι οποίοι υποβοηθούνται από την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων που υπάρχει στην Ελληνική Θράκη και μέλη της οποίας είναι υπεύθυνα για την τρομοκράτηση των φιλήσυχων μουσουλμάνων που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε διάφορες ανθελληνικές συγκεντρώσεις.
Φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπονοηθεί πως ο 30χρονος είναι τουρκικής καταγωγής. Είναι Έλληνας πολίτης που (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) ανέπτυξε δραστηριότητες κατά της ασφάλειας του κράτους. Δεν είναι υπήκοος κάποιας άλλης χώρας, τον οποίο οι Ελληνικές υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να απελάσουν ή να τον παραδώσουν – εκδιώξουν στην χώρα καταγωγής του. Ο 30χρονος είναι Έλληνας που πρόδωσε την χώρα του και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο οι συνήγοροί του μπορούν να τον βοηθήσουν, αλλά είναι σίγουρο πως ο ίδιος μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από όλους τον εαυτό του, εάν συνεχίσει να καταθέτει αυτά που γνωρίζει και συνεργαστεί με τις Ελληνικές υπηρεσίες. Οποιαδήποτε συμβουλή (των δικηγόρων του) στο να σιωπήσει και να μην συνεργαστεί, θα βλάψει μόνο τον ίδιο τον 30χρονο που θα πρέπει να αρχίσει από τώρα να σκέφτεται τις διασυνδέσεις των Γκρίζων Λύκων και της ΜΙΤ με κυκλώματα των φυλακών και με διάφορους εγκληματίες που μπαινοβγαίνουν στις Ελληνικέςφυλακές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: