29.7.09

Έκλεισε η συμφωνία Microsoft - Yahoo...

Ανακοινώθηκε προ ολίγου η οριστικοποίηση της πολυαναμενόμενης συμφωνίας που θέτει τις βάσεις για τη 10ετή συμμαχία των δύο κολοσσών, σε μια προσπάθεια σύστασης ισχυρού μετώπου ενάντια στην ανταγωνίστρια Google
Η νεοαφιχθείσα μηχανή διαδικτυακής Bing της Microsoft θα ενσωματωθεί στις διαδικτυακές τοποθεσίες της Yahoo και σε αντάλλαγμα η Yahoo θα διαχειρίζεται τις πωλήσεις από τις διαφημίσεις των διαδικτυακών αναζητήσεων και για τις δύο εταιρείες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας διαφήμισεων μέσω αναζητήσεων που έχει αναπτύξει η Microsoft.
Οι οικονομικοί όροι της...
συμφωνίας προβλέπουν ότι η Microsoft θα αποδίδει στη Yahoo το 88% των εσόδων από τη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιείται στις τοποθεσίες της για τα πέντε πρώτα έτη της συμφωνίας.

Με τη σύμπραξη αυτή, η Microsoft κατορθώνει –μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα εξαγοράς της Yahoo– να κερδίσει αυτό που τη ενδιέφερε περισσότερο: τους τεράστιους όγκους αναζητήσεων που πραγματοποιούνται μέσω της μηχανής αναζήτησης της Yahoo. Ταυτόχρονα, η τελευταία ενισχύει την πρόσβασή στις διαφημίσεις των αναζητήσεων, διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς της.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Yahoo, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Κάρολ Μπαρτζ επισημαίνει ότι η συμφωνία θέτει τις βάσεις για «μια νέα εποχή καινοτομίας και ανάπτυξης στο διαδίκτυο». Η κα Μπαρτζ διευκρινίζει, επίσης, ότι η επωνυμία της Yahoo θα συνεχίζει να κυριαρχεί στις διαδικτυακές αναζητήσεις μέσω των τοποθεσιών της, ενώ στα αποτελέσματα θα εμφανίζεται και η επωνυμία του Bing.

Πηγή: The Wall Street Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια: