28.7.09

Εφιάλτες...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΤΙ ΕΠΑΘΕ ο Κώστας Καραμανλής και τρέχει τέλος Ιουλίου στα ΚΕΠ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ πρώτη. Ρεαλιστής έως κυνισμού και εν γνώσει της χαμηλής δημοτικότητας της κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός βγήκε στους δρόμους τώρα που άδειασαν από τους απλούς πολίτες.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεύτερη. Έχοντας πέσει θύμα ενός ακόμη ρηχού επικοινωνιακού σχεδιασμού, ο Κώστας Καραμανλής μένει στην πόλη για να δείξει ότι αυτός και η κυβέρνησή του δουλεύουν. Εξ ου και οι δημοσιοποιημένες συστάσεις προς υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να μην πάνε διακοπές.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ τρίτη. Ο ...


Πρωθυπουργός προσπαθεί να επανασυνδεθεί με την κοινωνία. Επιχειρεί λοιπόν να βρει στίγμα, πηγαίνοντας μια στο ΙΚΑ, μια στο ΚΕΠ Ηλιούπολης.

ΤΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ που σκιαγραφούν ένα ερώτημα: πάμε για κάλπες; Αν ο Πρωθυπουργός προθερμαίνεται, είναι γιατί έτσι κι αλλιώς επάνω του θα πάρει την καμπάνια, όπως άλλωστε έγινε και στις ευρωεκλογές. Προεκλογικό καμβά στήνει και η εμμονή του Καραμανλή στο θέμα της Προεδρικής εκλογής. Όσο παράταιρο είναι να τρέχει ένας Πρωθυπουργός στα ΚΕΠ μέσα στις διακοπές, εξίσου παράτονο είναι να ασχολείται με το αν και πώς θα ξαναεκλεγεί Πρόεδρος ο Κάρολος Παπούλιας τον Μάρτιο του 2010. Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας; Ή μήπως πρόκειται για ένα ψευδοδίλημμα που στήνει η Ν.Δ. ώστε να σκηνοθετήσει τη συγκυρία που θα επιτρέψει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο;

Η ΑΠΟΦΑΣΗ δεν φαίνεται να είναι ειλημμένη. Αν ήταν, θα έβλεπε κανείς περισσότερο κινητικούς τους κυβερνητικούς βουλευτές που ξέρουν ότι η μάχη- όχι μόνο του σταυρού αλλά και της επιβίωσης- θα είναι σκληρή. Οι περισσότεροι όμως είναι εις τα εξοχάς ή σε πολιτική κατατονία. Κάποιες κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι ο κύβος για πρόωρες θα ριφθεί- αν ριφθεί!τον μήνα Αύγουστο. Κάποιες άλλες κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι η καλύτερη λύση είναι ένας βαθύς ανασχηματισμός- εννέα μήνες μετά την 7η Ιανουαρίου!- τέλος Αυγούστου και μια πρωθυπουργική επανεκκίνηση στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ νυκτός; Μπα. Εφιάλτες εις το φως μιας θερινής ημέρας. Σύμφωνα με πολλές ενδείξεις, ο Καραμανλής είχε από την αρχή της χρονιάς έναν σχεδιασμό πρόωρων εκλογών που για διαφόρους λόγους δεν μπόρεσε να υλοποιήσει. Μένει να δει κανείς αν θα το καταφέρει το φθινόπωρο.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: