27.7.09

Υποχρεωτική η μαντήλα για τις δικηγόρους στη Λωρίδα της Γάζας...


Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η διαταγή του επικεφαλής του σώματος των δικαστών στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την οποία υποχρεούνται να καλύπτουν το κεφάλι τους με μαντήλα όταν παρίστανται στο δικαστήριο.
"Η εγκύκλιος του αρχιδικαστή Αμπντέλ Ραούφ αλ Χάλαμπι παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες και προκαλεί φόβους ότι η Χαμάς σκοπεύει να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο στη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Χάμντι Σακούρα. Ωστόσο,η Χαμάς, που ...
απέσπασε τον έλεγχο της περιοχής από την Φάταχ το 2007, αρνείται ότι έχει παρόμοια πρόθεση.

Η σχετική εγκύκλιος που θα τεθεί σε ισχύ από το Σεπτέμβριο, προκάλεσε μια σειρά ανακοινώσεων από οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα, που υποστηρίζουν πως το μέτρο αυτό αποτελεί παραβίαση των ατομικών ελευθεριών. Από την πλευρά του και το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δικηγόρων, που εκπροσωπεί τους δικηγόρους στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη, ζητά την ανάκληση της απόφασης, με την οποία θα υποχρεώνονται και οι άνδρες δικηγόροι να φορούν σκούρα ενδυμασία μέσα στα δικαστήρια.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: