4.7.09

Φωνή αγωνίας προς Καραμανλή ...

Χαρακτήρα δραματικής έκκλησης προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει τώρα σε συγκεκριμένες κινήσεις για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος προσλαμβάνει η ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση που κάνει σήμερα μέσω της δήλωσής του στο «Εθνος» ο πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Ι. Κεφαλογιάννης.Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητεί από τον κ. Καραμανλή την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα ...

αφορούν ουσιαστικές αλλαγές, τόσο σε επίπεδο πολιτικής όσο και σε επίπεδο ατζέντας, και παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη να «ανοίξει» ο πολιτικός διάλογος μεταξύ της ΝΔ και «συγγενών χώρων».

Αμεσα
Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός, ο οποίος το 1997 πρότεινε και στήριξε -μαζί με τον κ. Ι. Βαρβιτσιώτη- την υποψηφιότητα του κ. Κ. Καραμανλή για την ηγεσία της ΝΔ, ζητεί από τον πρωθυπουργό:

* Ανασχηματισμό στην κυβέρνηση αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. «Να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές. Σήμερα! Για να εκμεταλλευτούν το καλοκαίρι -για ενημέρωση και προετοιμασία για σκληρή δουλειά- όσοι νέοι αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες», σημειώνει χαρακτηριστικά.
* Την προώθηση αλλαγών στο επικοινωνιακό επιτελείο αλλά και στη Ρηγίλλης. «Αντί το κόμμα να βοηθά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, το κόμμα είναι αυτό που ενισχύεται από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού», εξηγεί.
* Την αποπομπή από τη ΝΔ εκείνων που πλήγωσαν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους το κυβερνών κόμμα. «Εκείνοι που καθ οιονδήποτε τρόπο το όνομά τους αναφέρθηκε ή αναφέρεται σε θέματα αδιαφάνειας και έχουν πληγώσει την παράταξη», τονίζει, «να φύγουν. Να δώσουν χώρο σε στελέχη που τα χαρακτηρίζει το ήθος και η σοβαρότητα».
* Την αλλαγή της ατζέντας της κυβέρνησης και τη «στροφή» στα θέματα της καθημερινότητας. «Πρέπει κάποτε να κάνουμε την αρχή για την επανίδρυση του κράτους. Μια αρχή που δεν έγινε ποτέ», υπογραμμίζει ο κ. Ι. Κεφαλογιάννης.
* Την έναρξη -με πρωτοβουλία της ΝΔ- πολιτικού διαλόγου στο εσωτερικό της Κεντροδεξιάς, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. «Η συζήτηση και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ συγγενών χώρων ποτέ δεν έβλαψε. Αλλωστε, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα...», καταλήγει.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ
Η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών

Ολόκληρη η δήλωση - παρέμβαση του κ. Ι. Κεφαλογιάννη στο «Εθνος» έχει ως εξής:

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα, το οποίο η κυβέρνηση, παρά το ότι διατυμπανίζει ότι το έλαβε, η συμπεριφορά της δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ ζήτησαν ανασύνταξη και αλλαγή πορείας και αυτά δεν τα βλέπει. Ο πρωθυπουργός, που και θεσμικά έχει την ευθύνη, θα πρέπει να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες σε επίπεδο πολιτικής αλλά και σε επίπεδο προσώπων. Να προχωρήσει σε άμεσες αλλαγές. Σήμερα! Για να εκμεταλλευτούν το καλοκαίρι -για ενημέρωση και προετοιμασία για σκληρή δουλειά- όσοι νέοι αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες. Οποιοι, όπως κι αν λέγονται, σε όποια πόστα κι αν βρίσκονται τώρα, εφόσον δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών, να αφήσουν τη θέση τους σε άλλους. Η παράταξή μας διαθέτει πολλά και έντιμα στελέχη. Αλλαγές θα πρέπει να γίνουν και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και άμεσα να απομακρυνθούν πρόσωπα που δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Επίσης, εκείνοι που καθ οιονδήποτε τρόπο το όνομά τους αναφέρθηκε ή αναφέρεται σε θέματα αδιαφάνειας και έχουν πληγώσει την παράταξη, να φύγουν. Να δώσουν χώρο σε στελέχη που τα χαρακτηρίζει το ήθος και η σοβαρότητα.

Είναι δεδομένο ότι χρειάζεται και αλλαγή της ατζέντας της κυβέρνησης. Μια «στροφή» στα προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνει καθένας μας καθημερινά. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν και πρέπει κάποτε να κάνουμε την αρχή για την επανίδρυση του κράτους. Μια αρχή που δεν έγινε ποτέ. Οπως δείχνουν τα στοιχεία, η διαφθορά στο κράτος είναι τόσο μεγάλη, που επιδρά ανασταλτικά στη λειτουργία της «κρατικής μηχανής» και οι πολίτες ζουν στην καθημερινότητά τους αυτήν την άθλια κατάσταση.

Θα πρέπει να γίνει πράξη η μόνιμη εξαγγελία της κυβέρνησης περί δραστικού περιορισμού της δημόσιας σπάταλης. Αρκεί μόνον η εφαρμογή αυτής της πολιτικής, για να βοηθηθεί αποτελεσματικά η οικονομία της χώρας και να σταματήσει η -κάθε τόσο- εξαγγελία για λήψη πρόσθετων φορολογικών μέτρων. Πρόκειται για εθνική ανάγκη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ παράγει έργο, αλλά δεν έχει επικοινωνιακή πολιτική. Δεν μπορεί να προβάλλει αυτά που κάνει. Η οργάνωση του κόμματος δεν είναι εκείνη που απαιτεί η δύσκολη πολιτική συγκυρία και ουσιαστικά, αντί το κόμμα να βοηθά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, το κόμμα είναι αυτό που ενισχύεται από τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού.

Η φιλελεύθερη παράταξη πρέπει να εξακολουθήσει να είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, γιατί είναι η παράταξη των μεγάλων ιστορικών επιλογών και της ιδεολογίας που καλύπτει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Μπορεί να αισθάνεται πικρία για πολλά πράγματα ο κόσμος της ΝΔ, όμως πρέπει να παραμένει υπερήφανος, γιατί αποτελεί μέρος της παράταξης αυτής, που πάντοτε δίνει συνεπείς αγώνες όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την πρόοδο αυτού του τόπου και την ευημερία του λαού. Πρέπει όλοι μας να παραμείνουμε στις επάλξεις και να δώσουμε τον καλό αγώνα για τη χώρα.

Ο Κ. Καραμανλής έχει χρέος απέναντι στη φιλελεύθερη παράταξη να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας προς όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην Κεντροδεξιά. Και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν στο προσκλητήριο ενότητας. Η συζήτηση και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ συγγενών χώρων ποτέ δεν έβλαψε. Αλλωστε, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα...».

ΠΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Πληθαίνουν τα σενάρια για κάλπες το φθινόπωρο

Ολοένα και περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ πιστεύουν πλέον ότι ο κ. Καραμανλής θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και δεν θα περιμένει το τέλος της διορίας που του έχει θέσει ο κ. Γ. Παπανδρέου για τον Μάρτιο του 2010. Οι κινήσεις του πρωθυπουργού και η βιασύνη, που επιδεικνύει στην προσπάθεια να «κλείσει» μέσα στο καλοκαίρι διάφορα θέματα, δίνουν την αίσθηση ότι θέλει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο ακόμη και μέσα στον Αύγουστο.

Τακτικοί συνομιλητές του κ. Καραμανλή επισημαίνουν ότι όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των μετρήσεων που θα πάρει στα χέρια του μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και εφόσον τα στοιχεία αυτά δείξουν ότι η διάφορα που κατεγράφη στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ μειώνεται στα επίπεδα του 3%, τότε θα αναλάβει το πολιτικό ρίσκο και θα προκηρύξει εκλογές. Στόχος του, εάν τελικά λάβει την απόφαση να στήσει κάλπες μέσα στο φθινόπωρο, είναι να ελέγξει τον χρόνο της διεξαγωγής της αναμέτρησης και παράλληλα τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Υπέρ των εκλογών το φθινόπωρο τάσσεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Λούλης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: