18.7.09

Το κατηγορητήριο για τη δικηγόρο του Βλαστού...


Από www.tritiopsi.gr
Το τεκμήριο της αθωότητας της καταργήθηκε ακόμη μια φορά από τα ΜΜΕ, αλλά καταστρατηγείται και από τον συνδικαλιστικό της φορέα με τον τρόπο που εγκαλείται η ίδια και ο συνήγορός της.
«Κατηγορείσαι ως υπαίτια του ότι, στον κατωτέρω τόπο και χρονικό διάστημα, με πρόθεση τέλεσες έγκλημα, το οποίο προβλέπεται από το νόμο και τιμωρείται με στερητική της ελευθερίας ποινή».
Η δικηγόρος κ. Ελισσάβετ Πούλιου κατηγορείται ότι ενήργησε με πρόθεση και από κοινού με τους 14 συγκατηγορούμενούς της στη συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση και οργάνωση ομάδας στην οποία παρέμειναν ενταγμένοι ως μέλη, έχοντας υποτάξει την ατομική τους βούληση στους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης που είχε επικεφαλής και με καθοδηγητικό ρόλο τον Παναγιώτη Βλαστό.

Η οργάνωση επεδίωκε την...
επανειλημμένη διάπραξη περισσοτέρων του ενός κακουργημάτων, ιδίως αυτών της αρπαγής σε βάρος του Περικλή Παναγόπουλου, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του Γεωργίου Γούσιου, του σχεδιασμού της ανθρωποκτονίας των Κωνσταντίνου Ναστούλη, Εμμανουήλ Καραγιάννη, Γεωργίου Λίτσα, Βασιλείου Γρίβα, Μαρίνου Κλήμου, Σταύρου Σταυρόπουλου, Khalife Mohamad και Αθανασίου Παπαδά.

Επίσης η οργάνωση κατηγορείται για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και εκρήξεις, με το σχεδιασμό τοποθετήσεως εκρηκτικού μηχανισμού δύο φορές κατά άγνωστου στόχου στην Άρτα, εναντίον του Βασιλείου Ντάφου και σε κατάστημα στις Αχαρνές.

Άλλα αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τελούμενων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την εκτέλεση της αρπαγής σε βάρος του Περικλή Παναγόπουλου, με διάθεση και χρήση υλικοτεχνικών μέσων για την πραγματοποίηση των σκοπών της οργάνωσης, την εξασφάλιση της διάρκειας δράσης και μονιμότητάς της, δρώντας υπό διαφορετική σύνθεση προς αποφυγήν στοχοποίησης και σύλληψής της και για απόκτηση υλικών αγαθών και ωφελημάτων με διανομή μετά την τέλεση των πράξεων.

Όλα τα ανωτέρω «προκύπτουν» από απομαγνητοφωνήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και χωρίς κανένα άλλο αποδεικτικό ή ενοχοποιητικό στοιχείο κατά της δικηγόρου, αν και το κατηγορητήριο της ανακριτικής αρχής δεν αναφέρεται καθόλου σε υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Η έλλειψη πραγματικών περιστατικών και η αοριστία του κατηγορητηρίου δημιουργεί εντυπώσεις κατασκευής ενόχου, που ενισχύονται και από την ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ έχει ασκηθεί και κατά του συνηγόρου της κ. Πούλιου για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο του παραπτώματος «της όλως και χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς».

Πρόκειται για αποφάσεις περί «επαγγελματικής προβολής και προς άγραν πελατείας εμφανίσεις στα ΜΜΕ» και ο δικηγόρος της κατηγορουμένης εγκαλείται επειδή τοποθετήθηκε στην αοριστία του κατηγορητηρίου, στον κίνδυνο ποινικοποίησης πράξεων που αποτυπώνονται μόνον σε τηλεφωνική επικοινωνία και στις σχέσεις δικηγόρου-πελάτη.

Ο Ιππ. Μυλωνάς δεν δικαιούται να μιλά για ζητήματα στοιχειώδους δημοκρατικής λειτουργίας , ενώ οι δικηγόροι του Μιχ. Χριστοφοράκου μπορούν ανενόχλητοι να απειλούν ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και να εμφανίζουν Έλληνες πολιτικούς ως μέλη εγκληματικού συνδικάτου που εκδίδει μέχρι και «συμβόλαια θανάτου» για τον πελάτη τους.

Στην περίπτωση της δικηγόρου Ελισσάβετ Πούλιου το τεκμήριο της αθωότητας καταργήθηκε ακόμη μια φορά από τα ΜΜΕ, αλλά καταστρατηγείται και από τον συνδικαλιστικό της φορέα με τον τρόπο που εγκαλείται η ίδια και ο συνήγορός της.

Άλλωστε, οι καταγραφές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων έγιναν από ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών και όχι μέσω του συστήματος “Lawful Interception” και με την απολύτως νόμιμη διαδικασία που ισχύει στις ευνομούμενες κοινωνίες.

Ενδεχόμενη εισαγγελική «νομιμοποίηση» των συγκεκριμένων υποκλοπών με υπογραφή λειτουργού που σήμερα προίσταται της ΕΥΠ, θα εγείρει περαιτέρω ανησυχίες και αμφισβήτηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Η χώρα μας υπέστη τη συμφορά των τηλεφωνικών υποκλοπών με θύματα τον πρωθυπουργό, μέλη της κυβέρνησης, τη στρατιωτική ηγεσία και πολίτες, από ξένες μυστικές υπηρεσίες και ντόπιους συνεργάτες τους.

Η υπόθεση «ερευνήθηκε» τότε επί 11μηνο από εισαγγελικό λειτουργό και την ΕΥΠ που δεν εντόπισαν τίποτε και στη συνέχεια συγκαλύφθηκε, παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και τα ευρήματα της ΑΔΑΕ.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές και οι ίδιες μυστικές υπηρεσίες είναι πιθανόν να επιχειρούν σήμερα αντιστροφή ρόλων για «αντικανονικές διαδικασίες», με την κάλυψη της πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: