23.7.09

«Κόκκινος συναγερμός» για πυρκαγιές λόγω ανέμων και καύσωνα...

Εφιαλτικό κοκτέιλ το Σαββατοκύριακο...
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται η πυροσβεστική υπηρεσία και το υπουργείο Εσωτερικών καθώς για το Σαββατοκύριακο προβλέπεται εφιαλτικό κοκτέιλ καύσωνα και ανέμων.

Με βάση τις εκτιμήσεις, η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ παράλληλα η ένταση των ανέμων θα φτάσει ακόμα και τα οκτώ μποφόρ, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών.

Ήδη από σήμερα, πολύ υψηλός είναι
ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο , Σάμο, Ικαρία και Κρήτη

Όπως εκτιμούν αρμόδια στελέχη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων η αντιπυρική περίοδος εισέρχεται πλέον στη δυσκολότερη φάση της.

Σημειώνεται ότι ήδη από το πρωί σήμερα, αστυνομικοί και πυροσβέστες περιπολούν σε Υμηττό και Πάρνηθα, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εναέριες περιπολίες ανά την επικράτεια και περιπολίες σε χωματερές.

Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος των πολιτών σε περιαστικά δάση μετά τη δύση του ηλίου.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Αττική

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει σε Ανάβυσσο και Αιξωνή Άνω Γλυφάδας.

Στην Άνω Γλυφάδα, η φωτιά ξέσπασε κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα σε οικόπεδο στην οδό Παπαφλέσσα. Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν από τις 11 π.μ.. Στις προσπάθειες κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Στην Εύβοια
Στο μεταξύ αναζωπυρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι ένα από τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια κοντά στο χωρίο Λέπουρα βόρεια του Αλιβερίου.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Σε εξέλιξη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή μεταξύ Σχηματαρίου και Βαθύ.

Επί τόπου βρίσκονται τρία οχήματα με 9 πυροσβέστες.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: