30.11.20

Eurogroup:«Πράσινο φως» για τα 767 εκατ. ευρώ...


Tην απόφαση εκταμίευσης του... τέταρτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, συνολικού ύψους 767 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το Eurogroup. 

 «To Eurogroup συζήτησε την πρόοδο της Ελλάδας με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τις μακροοικονομικές προοπτικές της, με βάση την όγδοη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιεύθηκε στις 18 Νοεμβρίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. 

 Όπως επισημαίνει η αυξημένη αβεβαιότητα λόγω πανδημίας κάνει ακόμα πιο σημαντική την αντιμετώπιση βραχυπρόθεσμων κινδύνων που περιγράφονται στην έκθεση της Κομισιόν. Καλεί την Ελλάδα να διατηρήσει και όπου είναι απαραίτητο να ενισχύσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για να στηριχθεί περαιτέρω η οικονομική ανάκαμψη, να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας και να υποστηριχθεί η δέσμευση για βελτίωση της μακροπρόθεσμης δυνητικής ανάπτυξης. 

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνεται στο ανακοινωθέν, τονίζεται η ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης με τρόπο που θα μεγιστοποιεί το αντίκτυπο εφαρμόζοντας μια φιλόδοξη φιλική προς την ανάπτυξη μεταρρυθμιστική ατζέντα. «Αυτά είναι υπέροχα νέα για την Ελλάδα και για ολόκληρη την ευρωζώνη. Αντικατοπτρίζουν τη σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα που πέτυχε η Ελλάδα» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: