30.11.20

Ποια είναι η Ελληνίδα...


...που αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου...

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, πως επέλεξε μόνο γυναίκες, οι οποίες διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και συμβούλοι, για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου. Ανάμεσα σε άλλες και η ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκη, η οποία θα... αναλάβει τη θέση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. 

Η Ψάκη διετέλεσε διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εργαστεί επί πολλά έτη και στενά με τον Τζο Μπάιντεν. Η Ψάκη ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι «η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών». 

«Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας», δήλωσε σχετικά με την απόφασή του να διορίσει μόνο γυναίκες στο επικοινωνιακό του επιτελείο ο Μπάιντεν. 

Ποια είναι η Τζεν Ψάκη

Η Τζεν Ψάκη γεννήθηκε στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ, ενώ αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Γκρίνουιτς το 1996. Η 42χρονη Ψάκη ήταν στα φοιτητικά της χρόνια εξαιρετική αθλήτρια της κολύμβησης. Γονείς της είναι οι Δημήτρης Ψάκης και Ιλέιν Μέντβεϊ. Ο πατέρας της ήταν κτηματομεσίτης, ιδιοκτήτης δύο εταιρειών, πριν συνταξιοδοτηθεί.

Η πολιτική πορεία της ξεκίνησε το 2001, όταν εργάστηκε στις καμπάνιες των Δημοκρατικών Τομ Χάρκιν και Τομ Βίλσακ. Το 2004 συμμετείχε στην ομάδα εκστρατείας του Τζον Κέρι, όπου εργάστηκε ως αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου. Το 2008, στη διάρκεια της καμπάνιας του Μπαράκ Ομπάμα για την προεδρία, η Ψάκη εργαζόταν κοντά του ως η υπεύθυνη επικοινωνίας στα ταξίδια του. Όταν ο Ομπάμα εξελέγη πρόεδρος, η Ψάκη τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο, ως αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου και προήχθη σε αναπληρώτρια Διευθύντρια Επικοινωνίας τον Δεκέμβριο του 2009. 

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Τζεν Ψάκη παραιτήθηκε από τη θέση αυτή για να γίνει αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Global Strategy Group. Ωστόσο, η απουσία της από τον Λευκό Οίκο δεν κράτησε πολύ αφού το 2012 επέστρεψε στην ομάδα του Ομπάμα και το 2013 έγινε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Το 2017 η Ψάκη άρχισε να εργάζεται ως πολιτική σχολιάστρια στο CNN, θέση που εγκατέλειψε τον Νοέμβριο του 2020 για να ενταχθεί στην ομάδα των Μπάιντεν - Χάρις για τη μετάβαση στην εξουσία.  Όσον αφορά στην προσωπική της ζωή, η Τζεν Ψάκη είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Μάθιου Μέσερ, ο οποίος είναι αναπληρωτής διευθυντής Οικονομικών στην επιτροπή εκστρατείας του Δημοκρατικού κόμματος και μαζί έχουν δύο παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: