30.11.20

Τι συμβαίνει με τα στελέχη του Μπακογιάννη;...


Ρωτούν πολλοί, τί συμβαίνει με τα στελέχη που έχει επιλέξει ο δήμαρχος Αθηναίων και ξεσηκώνουν την πανελλήνια κατακραυγή;; Η Γκαγκάκη χασκογελούσε στην τηλεόραση για την... ασέλγεια σε βάρος φοιτήτριας.

 Η Έβερτ αποκάλεσε τους διαδηλωτές «κατσαρίδες». Ο Μακρόπουλος, μέσα στην τραγωδία της πανδημίας προκαλεί, βγάζοντας την γλώσσα του σε ζωντανούς και νεκρούς, με την Άστον Μάρτιν του και το σπίτι του στο Μπάντεν Μπάντεν διότι δεν έχει και τίποτα καλύτερο να επιδείξει ο κακομοίρης.. Και έπονται και άλλοι..

 Όμως τίποτα το περίεργο δεν συμβαίνει με τα στελέχη του κου δημάρχου. Τους ικανότερους και «άριστους» έχει επιλέξει ο κος Μπακογιάννης, βεβαίως πάντα σύμφωνα με την αντίληψη του για την ικανότητα και την «αριστεία». 

 Σύμφωνα με την νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία δηλαδή, ικανότερος είναι ο «πετυχημένος» της αγοράς που απεχθάνεται μεν το κράτος και το δημόσιο σύστημα υγείας αλλά που είναι κρατικοδίαιτος, που έχει μεν οφσορ για να φοροδιαφεύγει όπως και η σύζυγος του πρωθυπουργού της χώρας αλλά που είναι «υπέρκομψη» και ακόμα καλύτερα όταν είναι ένας αστοιχείωτος φλούφλης που, ναι μεν δεν έχει το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι, αλλά έχει Άστον Μάρτιν και σπίτι στο Μπάντεν Μπάντεν.. 

 Ο δε ικανότερος όλων, το πρότυπο και ο «άριστος» των «αρίστων», είναι ένας πρωθυπουργός, γόνος μεγαλοτζακιού, που θεωρεί ότι «η κοινωνική ανισότητα είναι στην «ανθρώπινη φύση», που ανακαλύπτει ότι «υπάρχουν άνθρωποι που εξαρτώνται απ’ τον μισθό τους», που ελέγχει την ενημέρωση και που ακόμα και σε συνθήκες τραγωδίας, όταν η χώρα έρχεται αναλογικά πρώτη στους θανάτους στον κόσμο, κυβερνά σύμφωνα με τις εντολές των επικοινωνιολόγων του, πότε ως «γκόμενος» και πότε ως «Μωυσής». 

Αλήθεια, ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να είναι τόσο «άριστοι» και ικανοί για να καταφέρνουν όλα αυτά;;... 

 Τάκης Ψαρίδης 

 Πηγή:anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: