4.8.20

Πρώτη Σερρών: H απειρία του πιλότου...

aeroskafos-pilotos-serres-arthro
Tι «βλέπουν» πίσω από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους...
Την ώρα που όλοι στην Πρώτη Σερρών μιλούν για ένα αεροπορικό ατύχημα που παραλίγο να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές, αναπάντητα παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το τι πήγε στραβά και το μονοκινητήριο αεροπλάνο βρέθηκε καρφωμένο σε μαγαζί του χωριού. Ο 19χρονος ερασιτέχνης πιλότος με την...
κατάθεση που θα δώσει θα διαφωτίσει τις Αρχές που ερευνούν το ατύχημα, είτε επιβεβαιώνοντας είτε διαψεύδοντας τις εικασίες που κάνουν οι κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα πάντως με εκπαιδευτές σχολών πιλότων, ο νεαρός φαίνεται πως ήταν άπειρος ενώ η τρέλα της νιότης του τον οδήγησε σε επικίνδυνους ελιγμούς για να εντυπωσιάσει τη μητέρα του και τους συγχωριανούς του. Όπως προαναφέραμε, η απειρία του ήταν ο κύριος παράγοντας της πτώσης, αφού σε έναν από τους επικίνδυνους ελιγμούς του δεν κατάφερε να επαναφέρει το αεροπλάνο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα ελέγξουν οι Αρχές είναι το αν ο νεαρός είχε επαρκή καύσιμα για να πραγματοποιήσει την πτήση Αλεξανδρούπολη-Σέρρες, γιατί υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην είχε υπολογίσει σωστά τα καύσιμα με αποτέλεσμα να ξεμείνει, και από τον αέρα να βρεθεί στον πλάτανο και στη συνέχεια σε μαγαζί του χωριού.


Σύμφωνα με τους κατοίκους, το αεροπλάνο έκοβε βόλτες από νωρίς εχθές το πρωί πάνω από το χωριό, κάνοντας ελιγμούς, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε να κρέμεται από τον τοίχο ενός ακινήτου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό, διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του εργάζεται ως υπάλληλος σε φαρμακείο της Πρώτης Σερρών, και το αεροπλάνο το οποίο χειριζόταν ο γιος της έπεσε εκατό μέτρα μακριά από την εργασία της. Η γυναίκα βγήκε έντρομη από το φαρμακείο κι έτρεξε να βοηθήσει το παιδί της, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα τον έβλεπε να πετάει με το μονοκινητήριο και να καμαρώνει γεμάτη υπερηφάνεια.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέγραψε τρελή πορεία πριν συντριβεί, όπως δείχνει βίντεο-ντοκουμέντο. Το βίντεο δείχνει το αεροσκάφος να χάνει ύψος πριν πέσει σε κατάστημα της περιοχής και ένα δεύτερο βίντεο δείχνει τους κατοίκους του χωριού να βάζουν σε ταξί τον άτυχο 19χρονο χειριστή του μονοκινητήριου αεροπλάνου και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Στέργιος Φραστανλής, ως γιατρός, ήταν ο άνθρωπος που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό χειριστή του μονοκινητήριου αεροπλάνου και όπως ο ίδιος είπε ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών με ταξί. «Ήταν πολύ σοκαριστικό. Ως γιατρός προσέφερα τις πρώτες βοήθειες, το πήγαμε το παιδί με το ταξί στο Κέντρο Υγείας και από εκεί με ταξί διακομίστηκε στο γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το ασθενοφόρο έπρεπε να έρθει από Σέρρες. Καταλαβαίνετε τώρα, να έρθει από Σέρρες στα 50 – 55 χλμ στον χώρο του ατυχήματος… με λυπεί το γεγονός.Το μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στο πλατάνι της πλατείας. Ευτυχώς το παιδί είναι πολύ καλά, έχει μόνο επιφανειακά τραύματα και εκδορές. Αν και έπεσε ακριβώς στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού, μας βοήθησε ο Θεός να μη θρηνήσουμε θύματα. Ο πιλότος είναι στο νοσοκομείο Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί, δεν υπήρχε ασθενοφόρο ούτε του ΕΚΑΒ, ούτε του Κέντρου Υγείας. Με λυπεί το γεγονός αυτό. Αυτό πρέπει η πολιτεία να το δει και ο υπουργός Υγείας».

Ο ίδιος κατήγγειλε ακόμη πως «ο σταθμός του ΕΚΑΒ εδώ δεν διαθέτει δύο ή τρία ασθενοφόρα που θα έπρεπε. Έχουμε μόνο για λίγες ώρες και για λίγες μέρες. Το Κέντρο Υγείας καλύπτει 9.000 με 10.000 κατοίκους και το καλοκαίρι γύρω στους 15.000 με 16.000»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: